Lotto-Soudal strijdt in de Hel van het Noorden zonder generaal

Lotto-Soudal trekt naar Parijs-Roubaix zonder kopman want Benoot is alweer op hoogtestage vertrokken

Lotto-Soudal trekt naar Parijs-Roubaix zonder kopman want Benoot is alweer op hoogtestage vertrokken

Foto: Photo News

Tiesj Benoot vertrok gistermorgen voor een week op stage naar de Sierra Nevada. Wat betekent dat Lotto-Soudal zondag in Parijs-Roubaix geen kopman heeft. “We zullen het doen zoals Quick Step: wie de beste is, moet vooraan rijden”, probeert Marc Sergeant er de moed in te houden.

Hij was zondag in de Ronde van Vlaanderen weer een van de beste renners in koers, maar Tiesj Benoot moest tevreden zijn met de achtste plaats. “Ontgoochelend, want er zat meer in. Maar ik zat gevangen door al die renners van Quick Step. En ja, ik had in de finale wel wat steun van een ploegmaat kunnen gebruiken, want ik heb veel werk in mijn eentje moeten doen. Maar dat wist ik op voorhand.”

Het zit Lotto-Soudal dit voorjaar dan ook niet mee. André Greipel out met een sleutelbeenbreuk na een val in Milaan-Sanremo en aanwinst Jens Keukeleire ziekt uit in bed, net als wegkapitein Nikolas Maes. “Maar in die groep van zo’n 35 man had er toch zeker een extra renner van ons moeten bijzitten”, zegt sportief manager Marc Sergeant. “In het hoofd van een renner is het altijd goed als hij weet dat er nog iemand bij hem is. We rekenden op Jens Debusschere en Jasper De Buyst. Maar Jens had twee keer kettingproblemen, op de Oude Kwaremont en de Koppenberg, en ook Jasper kende pech. Het zit ook niet mee.”

Weekje stage

Benoot vertrok gisteren voor een weekje stage naar Spanje, in de Sierra Nevada.

“Om de batterijen een beetje op te laden en rustig te trainen”, zegt de winnaar van de Strade Bianche. “Ik wil goed zijn tot Luik-Bastenaken-Luik. Vandaar dat ik mij aan mijn programma hou en niet plots Parijs-Roubaix ga rijden.”

Vraag is: op wie kan Lotto-Soudal dan rekenen in Parijs-Roubaix? Want het team rekende er ook heel erg op André Greipel. De Duitser werd vorig jaar zevende en mocht voluit zijn kans gaan. Alles op Jens Debusschere dan maar? “We zullen zien”, zegt Sergeant. “In een koers als Parijs-Roubaix zijn er al eens verrassingen. Wie de beste is van onze ploeg moet vooraan rijden, zoals Quick Step al het hele voorjaar doet. (grijnst) Maar ik weet niet of dat bij ons zal lukken. Ach, het zit wat tegen. Gelukkig heeft Tiesj Benoot dit jaar een grote stap voorwaarts gezet. Hij voert de forcing en maakt de koers. Hij had eigenlijk al meer verdiend in het Vlaamse voorjaar. Maar gelukkig heeft hij toch de Strade Bianche gewonnen.”

Corrigeer