Mode

Zwaait Anna Wintour binnenkort af bij Vogue?

Zwaait Anna Wintour binnenkort af bij Vogue?

Foto: Isopix

Breekt er binnenkort een einde van een tijdperk aan bij Vogue? Enkele bronnen in Page Six lijken in elk geval te suggereren dat Anna Wintour in juli zal opstappen als hoofdredacteur van de Amerikaanse editie van het modemagazine. Ook haar taak als artistiek directeur bij uitgever Condé Nast zou ze dan voor bekeken houden. Haar beide werkgevers ontkennen echter haar mogelijke vertrek.

Vandaag is Anna Wintour 68 en staat ze al dertig jaar aan het hoofd van de Amerikaanse Vogue. De van oorsprong Britse zou het naar verluidt wat kalmer aan willen gaan doen en zou daarvoor het huwelijk van haar dochter Bee Shaffer met Francesco Carrozzini, zoon van de overleden Vogue Italia-journalist Franca Sozzani, in juli als ideale gelegenheid aangrijpen. Althans dat is wat enkele bronnen beweren die Page Six te pakken kon krijgen.

Zo zou het septembernummer van Vogue meteen haar laatste worden. Ook haar functie van artistiek directeur bij uitgever Condé Nast zou ze dan naast zich neerleggen. Daar wuiven ze het nieuws echter weg. "We ontkennen nadrukkelijk deze geruchten", klinkt het in een mededeling. "Er zit werkelijk geen grammetje waarheid in dat nieuws", zegt ook een woordvoerder van Vogue.

Opvolger al bekend?

Als haar opvolger wordt al Edward Enninful genoemd, die nu aan de slag is als hoofdredacteur bij Vogue UK. Hij volgde er vorig jaar Alexandra Shulman op die 25 jaar aan het roer stond van de Britse editie van het magazine. En als we de geruchtenmolen helemaal mogen geloven dan zou Wintour willen terugkeren naar Engeland en er een positie willen opnemen binnen de British Fashion Council, die onder meer verantwoordelijk is voor de London Fashion Week.

Cirkel is rond

Daarmee zou in elk geval de cirkel van haar professionele carrière rond zijn. Wintour begon namelijk als redactie-assistent bij de Britse Harper's Bazaar in 1970. In 1975 vertrok ze voor het eerst naar New York City om er de redactie van het Amerikaanse zusterblad te gaan versterken. Ze keerde in 1985 eventjes terug naar Londen om aan de slag te gaan bij de Britse Vogue, een positie die ze twee jaar lang bekleedde voor ze weer naar NYC verhuisde en er uiteindelijk hoofdredacteur werd bij de Amerikaanse Vogue.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees