Bejaarde automobilist die plots opdook in peloton Ronde: “Blunder begaan, maar niemand hield me tegen”

Aalst -

De bestuurder van de grijze Opel die zondag in Aalst plots opdook in het peloton tijdens de Ronde van Vlaanderen was een bejaarde man uit Asse. “Ja, het was een blunder maar ik had niet door dat ik iets verkeerd deed”, laat hij aan de redactie van Nieuwsblad.be weten. Ondertussen is een nieuwe video opgedoken waarin te zien is hoe de chauffeur staat te wachten in een zijstraatje tot alle motards gepasseerd zijn, om daarna zelf ook in te voegen. Niet veel later werd hij omsingeld door tientallen renners.

Het was een opvallend beeld tijdens de Ronde van Vlaanderen  van afgelopen zondag: een auto die plots op het parcours in Aalst belandt. In volle koersverloop reed er plots een grijze Opel naast het peloton. Het fragment heeft al heel veel reactie uitgelokt op sociale media. De bestuurder is een bejaarde man uit Asse die vandaag naar het politiekantoor moest komen om tekst en uitleg te geven.

“Ik stond geparkeerd op het Stationsplein in Aalst en wou daar weg”, vertelt de man aan onze redactie. “De eerste route die ik nam, was echter afgesloten. Ik ben dan op zoek gegaan naar een andere manier om de stad te verlaten. Het zou kunnen dat ik een verkeersbord over het hoofd heb gezien, maar plots stond ik op een kruispunt en daar was geen seingever te bespeuren. Ja, ik heb een blunder begaan, maar ik was me van geen kwaad bewust.”

Een nieuw opgedoken video lijkt het verhaal van de man alvast te bevestigen. Daarop is te zien hoe de bestuurder wacht tot de begeleidende motards gepasseerd zijn om dan rustig het kruispunt op te draaien. Luttele seconden later passeert het peloton. Op de beelden is ook duidelijk te zien hoe er achter de grijze Opel nog een andere wagen opduikt op datzelfde kruispunt.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.