Studenten niet te spreken over vernieuwd reglement

Nieuwe maatregel om schietpartij op school te voorkomen: doorzichtige rugzakken

Nieuwe maatregel om schietpartij op school te voorkomen: doorzichtige rugzakken

Foto: AP

De overlevers van de schietpartij in een middelbare school in Florida worden verplicht om doorzichtige rugzakken te dragen wanneer ze op school zijn. De studenten nemen de nieuwe veiligheidsmaatregelen echter niet in dank af.

De studenten van de Parkland High School, waar schutter Nikolas Cruz midden februari veertien studenten en drie personeelsleden doodschoot, keerden eind februari al terug naar de klaslokalen. Woensdag deden ze dag voor het eerst met doorzichtige rugzakken: die moeten ervoor zorgen dat niemand wapens of gevaarlijke voorwerpen de school binnenbrengt.

De school nam een hele resem aan maatregelen. Metaaldetectoren werden geïnstalleerd en voor de studenten werden identificatietekens verplicht, dat allemaal om de veiligheid op school te verbeteren. De maatregelen werden net na de schietpartij al goedgekeurd, maar traden dinsdag voor het eerst in werking.

De studenten die na de schietpartij actie voerden voor strengere wapenwetten, wijzen vooral de nieuwe, doorzichtige rugzakken af. Terwijl velen zeggen dat ze een veiligere school willen, moet dat doel volgens hen juist bereikt worden door strengere wapenwetten. Bovendien hebben vele studenten twijfels bij de effectiviteit van de doorzichtige rugzakken.

Andere studenten benadrukken het gebrek aan privacy en risico op diefstal die de nieuwe rugzakken met zich mee brengen.

Corrigeer

NIEUWS