120 jongeren gecontroleerd, uitbater reageert onthutst

Politie valt dancing binnen op zoek naar drugs

Politie valt dancing binnen op zoek naar drugs

Arne Dooghe voert in zijn dancing een beleid van nultolerantie. Foto: mma

Koksijde / Oostduinkerke -

Arne Dooghe, de uitbater van dancing De Viking in Oostduinkerke, zegt ‘"onthutst” te zijn door de inval van de politie die op zoek was naar drugs. “De strijd tegen drugs blijft voor ons een prioriteit”, reageert korpschef Nico Paelinck.

Dertig politieagenten vielen vrijdagavond dancing De Viking in Oostduinkerke-dorp binnen. Ze waren vergezeld van drughonden en voorzien van een mobiel lab. Alle aanwezigen - zo'n 120 jongeren - werden aan een controle onderworpen. “Ik ben onthutst. Dat was nu echt wel het laatste wat ik verwacht had bij het begin van de paasvakantie”, zegt Arne Dooghe. “Ik sta bekend om mijn nultolerantie tegenover drugs.”

Duidelijk signaal

“Uit onderzoek en verklaringen stelden we vast dat er minderjarigen zijn die in de dancing drugs en sterke drank gebruiken en dat er in de onmiddellijke nabijheid ook verdovende middelen worden verkocht”, zegt politiechef Nico Paelinck. “Onze actie leverde een kleine hoeveelheid drugs op, restanten van lege verpakking en een snuifbuisje. We wilden met deze controle echter vooral een duidelijk signaal geven dat we het gebruik en de verkoop van drugs zullen blijven aanpakken. Het blijft een van onze prioriteiten en we zullen kort op de bal spelen”, onderstreept de korpschef. “We hopen ook dat de uitbater van De Viking bereid is met ons samen te werken om ons doel te bereiken.”

“Ik ben al jaren vragende partij daarvoor”, zegt Dooghe. “Al is zo'n inval niet direct de manier van werken die ik voor ogen had. Ik heb vanwege die urenlange controle veel inkomsten aan mijn neus voorbij zien gaan. Ik hoop ook dat de jongeren zich door deze politieactie niet laten afschrikken om te komen.”

Samenzitten met horeca

Maar achteraf gezien vindt de uitbater dat hijzelf en zijn zaak geen slechte beurt hebben gemaakt. “Er waren geen minderjarigen in de zaak en de gevonden hoeveelheid drugs stelt weinig voor. Bovendien ging het niet om harddrugs. De politie had ongetwijfeld het beste voor met haar actie en zelf ben ik honderd procent tegen drugs. Ik denk dat we elkaar vroeg of laat wel zullen vinden. Misschien moeten we eens samenzitten met alle horeca-uitbaters van de Westkust.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio