Schouwburgplein decor voor Thuis-dag en WK-matchen Rode Duivels

Kortrijk -

Het Schouwburgplein wordt deze zomer de pleisterplaats voor wie het WK wil volgen. Ook de finale van Thuis wordt er op 14 juni op groot scherm getoond. De toegang is gratis.

Organisator Kurt Goethals reserveert voor de derde keer het Schouwburgplein voor de wedstrijden van de Rode Duivels, ditmaal tijdens het WK. En hij sloot een deal met de VRT om net ervoor, op 14 juni, de finale van Thuis op groot scherm te brengen. “We investeren in een kwalitatief groot scherm, in een spectaculaire dj-act en in voldoende drank- en eetstandjes”, zegt Goethals.

Mét acteurs uit Thuis

“We maken ook een ‘special guest'-zone. Die zone is voor iedereen toegankelijk. Je betaalt een democratische prijs en je krijgt een uniek zicht op het plein en op het scherm, een aparte vlotte ingang en een gegarandeerde plaats. In het bedrag is een drankkaart begrepen en je krijgt ook frietjes.”

De rest van het plein is gratis. Goethals rekent per wedstrijd op een vol plein. Het Schouwburgplein is twee uur voor de wedstrijd open.

“Onze dj start met de opwarming. Na de wedstrijd is er telkens genoeg tijd om na te genieten, er zijn ook vuur- en rookelementen.”

In tegenstelling tot de vorige edities krijg je in Kortrijk enkel de wedstrijden van de Rode Duivels te zien. Er is ook een verplichte in en out omwille van de veiligheid. “We hebben een deal kunnen sluiten met de VRT om op dezelfde locatie op donderdag 14 juni de seizoensfinale van de soap Thuis uit te zenden. Een aantal acteurs van de soap zal aanwezig zijn. Het wordt even een Thuis-plek, die nadien verandert in een WK-dorp.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio