Wielrennen Beloften Triptyque des Monts et Châteaux

Stan Dewulf slaat twee keer toe op slotdag: “Mijn beste vormpeil komt eraan”

Stan Dewulf slaat twee keer toe op slotdag: “Mijn beste vormpeil komt eraan”

Stan Dewulf werd tweede in de eindstand van de Triptyque des Monts et Châteaux. Foto: vdb

Stavele -

Stan Dewulf bewees met zijn dubbele triomf op de slotdag van de Triptyque des Monts et Châteaux dat hij weer de oude is. “Deze onverwachte overwinningen doen deugd na mijn mindere seizoensstart.”

De derdejaarsbelofte van Lotto-Soudal U23 sloeg maandagmorgen toe in de individuele tijdrit over 9,6 kilometer op de top van de Beau Site. “De afstand was ideaal voor mij. Ik reed vlot over de eerste lastige strook. Het ging steeds beter, maar ik had nooit gedacht dat ik zou meespelen voor de zege. Meer dan een ereplaats tussen al die toppers had ik eigenlijk niet vooropgesteld.”

De tweede van het Europese kampioenschap voor junioren van 2015 gaf bij de start van de slotrit over 91 kilometer dertien seconden toe op Jasper Philipsen.

“Mijn zege in de rit in lijn was een nog grotere verrassing. In de beginfase had ik zware benen. Het duurde een tijd vooraleer ik me beter voelde. Sébastien Grignard steunde me. In de finale kon ik op Brent Van Moer rekenen. Hij maakte de wedstrijd hard. Op de Beau Site kon ik het verschil maken. De kant met de kasseien ligt me bijzonder goed.”

Profcontract afdwingen

“Door ziekte kwam ik dit seizoen maar traag op gang”, vervolgt de Stavelse universiteitsstudent. “Een nationale selectie voor Gent-Wevelgem/Kattekoers in Ieper zat er niet in. Gelukkig kon ik er in het truitje van de West-Vlaamse ploeg starten. Ik voel dat mijn beste vormpeil eraan komt. Met de Ronde van Vlaanderen, de ZLM Tour in Nederland en de Ronde van Bretagne volgen er enkele belangrijke afspraken. Mijn bedoeling is om een profcontract af te dwingen.”

Zijn twee overwinningen leverden hem de tweede plaats op in het eindklassement van de Triptyque des Monts et Châteaux. Hij strandde op zeven seconden van Jasper Philipsen, die zichzelf opvolgde in deze rittenkoers van tweede categorie voor beloften.

Tuur Deprez werd 35ste, Maxime De Poorter 56ste.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio