Zware brand bij sanitair bedrijf: omliggende huizen geëvacueerd vanwege giftige rook

Menen -

Er woedt woensdagochtend een zware brand bij de firma Saverwel, een sanitair bedrijf in Lauwe (Menen). De brandweer is massaal ter plaatse. Omliggende huizen zijn geëvacueerd vanwege giftige rook.

De brand brak woensdagochtend rond 10.00 uur uit in de Dronckaertstraat in het West-Vlaamse Lauwe. Het gaat om een grote uitslaande brand in een loods bij het sanitaire bedrijf Saverwel. De brandweer is volop aanwezig om het vuur onder controle te krijgen.

Door de brandende teer en asfalt is er een enorme rookontwikkeling. Tien huizen werden geëvacueerd uit vrees voor giftige rook. De bewoners kunnen terecht in het Dorpshuis in Rekkem.

Op het moment van de brand was enkel de eigenaar van de firma in het gebouw aanwezig. Er is verder geen onmiddellijk gevaar voor de omliggende huizen, want het gaat om een alleenstaande loods. De brandweer blijft nog een hele tijd ter plaatse om de brand te blussen. Ze gaat ook onderzoeken of door de brand asbest is vrijgekomen. Hoe de brand is kunnen ontstaan, is nog onduidelijk.

Video: gsd

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees