Kelli (36) laat DNA-test doen: de resultaten zetten haar hele leven op zijn kop

Kelli (36) laat DNA-test doen: de resultaten zetten haar hele leven op zijn kop

Stockbeeld. Foto: Shutterstock

Een 36-jarige vrouw blijft gechoqueerd achter nu ze de resultaten heeft gekregen van haar DNA-test via de populaire website Ancestry.com. Uit de analyse blijkt immers dat ze haar biologische vader kent, want de helft van haar genen zijn afkomstig van… de vruchtbaarheidsdokter van haar ouders. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media.

Kelli Rowlette (36) uit de Amerikaanse staat Washington wist al een tijdje dat er een kans was dat haar papa niet haar biologische vader zou zijn. Omdat haar ouders immers heel wat moeite hadden gehad om zwanger te raken, hadden ze in de jaren ‘80 besloten dat ze niet alleen in-vitrofertilisatie zouden proberen met hun eigen embryo’s, maar ook met een reageerbuisbevruchting van een eicel van de moeder en zaadcellen van een onbekende donor.

Voorkeuren hadden ze wel opgegeven bij hun vruchtbaarheidsdokter, dokter Gerald Mortimer. Zo gaven de ouders van Kelly, Sally Ahsby en Howard Fowler, aan dat ze het liefst hadden dat het sperma afkomstig zou zijn van een universiteitsstudent, liefst minstens 1,80 meter groot, omdat dat dicht aanleunde bij de kenmerken van de vader zelf.

Choquerende DNA-test

Maar toen Kelli voor eens en voor altijd wou weten wie haar biologische vader was, wende ze zich tot de populaire website Ancestry.com. Met die website kon ze haar familiegeschiedenis uitpluizen en ook haar eigen genetisch materiaal laten testen. De resultaten die ze terugkreeg, choqueerden haar enorm.

In plaats van de informatie te krijgen van haar vader, of een andere geregistreerde donor, kreeg ze de naam van haar vruchtbaarheidsdokter te zien. Haar biologische vader was de man aan wie haar ouders hun problemen hadden toevertrouwd, zo stond er in de analyse van Ancestry te lezen. Maar dat had de arts altijd verborgen gehouden voor haar ouders.

Op de koop toe zorgde hij ervoor dat hij zelf het meisje op de wereld kon zetten tijdens de bevalling, wetende dat zijn eigen spermacellen die specifieke embryo’s hadden bevrucht. Jarenlang bleef hij nog hun trouwe arts aan huis, totdat de familie besloot te verhuizen en de arts in tranen uitbarstte, omdat hij toen besefte dat hij zijn biologische dochter niet meer zou terug zien. Maar hij bleef zwijgen.

Rechtszaak

Na de verwarring, kwam er ongeloof. Nu voelt de vrouw zich vooral heel kwaad. Ze heeft dan ook besloten om haar biologische vader voor de rechter te slepen voor nalatigheid en bedrog. Volgens haar heeft de arts immers valse verklaringen afgelegd aan haar ouders. Ze maakt zich bovendien zorgen: als hij dit bij haar ouders gedaan heeft, hoeveel kinderen lopen er dan misschien nog rond waarvan hij de biologische vader is?

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees