Erna Scheerlinck naar kiezer met eigen lijst E.R.N.A.

Erna Scheerlinck: “Ik ken het risico.” Foto: emd

Denderleeuw -

Onafhankelijk raadslid Erna Scheerlinck komt bij de gemeenteraadsverkiezingen op met haar eigen lijst E.R.N.A.. Dat is, na Duurzaam Vlaams Denderleeuw (DVD), al de tweede scheurlijst van N-VA.

In oktober trekt onafhankelijk gemeenteraadslid Erna Scheerlinck met haar eigen lijst E.R.N.A. (“Eerlijk, Rechtvaardig en Nodig Alternatief”) naar de gemeenteraadsverkiezingen. Scheerlinck zit al ruim dertig jaar in de politiek.

“Altijd Vlaams-nationalistisch”

“Eerst zetelde ik in de OCMW-raad, maar ik ben nadien in de gemeenteraad beland voor de Volksunie. Toen die ophield te bestaan, ben ik beginnen zetelen voor N-VA. Ik ben en zal namelijk altijd Vlaams-nationalistisch blijven”, zegt ze. “Maar bij de laatste verkiezingen had N-VA zeven zetels en kwam er een nieuw bestuur met heel wat nieuwkomers. We werden als schepenen de les gespeld en mijn vertrouwen was volledig weg. Ik stapte uit de partij, net zoals Jan De Dier, en we richtten Duurzaam Vlaams Denderleeuw (DVD) op. Toen hij burgemeester was, heb ik altijd goed met hem kunnen samenwerken. Maar na enkele maanden heeft hij het imago van onze nieuwe partij geschaad door privézaken, en dus ben ik ook uit die partij gestapt. Ik besloot als onafhankelijk raadslid te zetelen.”

Nu richt ze haar eigen partij, naast de andere acht, op. “Ik wou eerst stoppen met politiek omdat ik er geen plezier meer aan beleefde. Ik merkte dat het niet meer om het algemeen belang ging en dat niet alles correct verliep met onder andere de onbestuurbaarheid. Maar mijn onmiddellijke omgeving spoorde me aan om toch ervoor te gaan”, zegt ze. “Ik ken het risico en neem een zware verantwoordelijkheid, maar ik wil gaan voor een correcte en integere politiek met voorlopig allemaal nieuwkomers. Het voordeel is dat we als plaatselijke partij niet afhankelijk zijn van de nationale.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees