Volleybal Trofee Walraeve - ANTHONY VAN NESTE VAMOS STEKENE - SINT-GILLIS-WAAS B

“Hebben vijf sets lang amper onder gelegen”

Stekene / Sint-Gillis-Waas -

Geen bekerwinst voor Vamos B. De mannen uit Sint-Gillis-Waas moesten in de finale van de Trofee Walraeve met klein verschil de duimen leggen tegen Oudenaarde. De leider in eerste divisie kreeg de beker weliswaar niet op een schoteltje aangereikt. “We hadden nooit verwacht dat we het vijf sets zouden uitzingen tegen Oudenaarde”, aldus Anthony Van Neste. “Die mannen zijn leider in eerste divisie en bovendien de grote concurrent van onze A-ploeg. Wij staan met onze B-ploeg slechts op de vijfde plaats in tweede divisie. Op papier is er dus een groot verschil. Wie de match gezien heeft, weet echter dat er meer inzat.”

“We begonnen met iets te veel respect. In een opslag en receptiespelletje kwamen we 2-0 achter. Twee keer verloren we met ruim verschil. Vanaf de derde set pakten wij uit met alles of niks. We wonnen plots twee sets met vrij groot verschil. In de tiebreak klampten we lang aan, maar plots stopte het. Jammer.”

“We mogen tevreden terugblikken. Vergeet niet dat we pas ons eerste jaar in divisie spelen. We zetten dus al een grote stap voorwaarts en hebben bewezen dat we het niveau aankunnen. In de competitie zijn we nog steeds in strijd om de vierde plaats. Wetende dat we nu ook hoog scoorden in de Trofee Walraeve, kunnen we zeker op een geslaagd seizoen terugblikken. En het is nog niet gedaan. De nog resterende twee wedstrijden kunnen we scheidsrechter spelen in het degradatiedebat, maar ook in het spektakel voor de promotie. Dat zijn leuke matchen voor ons. Wij zijn trouwens een ploeg bestemd voor de doorstroming naar ons A-team”, zo onderstreept Anthony Van Neste.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio