Elite zonder contract

Jari Verstraeten met een jaartje uitstel toch naar de oppergaai

Jari Verstraeten met een jaartje uitstel toch naar de oppergaai

Jari Verstraeten, geflankeerd door Van Driessche en Van den Brande. Foto: MVH

Gent / Knesselare -

Jari Verstraeten eindigde vorig jaar tweede op het Oost-Vlaamse tijdritkampioenschap bij de elite. Gisteren deed hij een plaatsje beter en kroonde hij zich tot provinciaal kampioen door Kjell Van Driessche en Julien Van den Brande voor te blijven.

Enkele renners die zich vooraf inschreven, verschenen uiteindelijk niet op het appel. Uittredend kampioen Benjamin Verraes gaf er de voorkeur aan om gisteren de wedstrijd in Schoten mee te pikken. Een wedstrijd waar hij tiende eindigde en die ook meetelde voor de Beker van België. Ook Kevin Van Impe liet de provinciale titelstrijd aan zich voorbijgaan. Hij nam gisteren deel aan de wegwedstrijd in Bredene, waar hij vijfde eindigde. Het maakte er de zegerush van Jari Verstraeten misschien iets makkelijker op. De renner uit Gentbrugge reed twaalf seconden sneller dan Kjell Van Driessche. Julien Van den Brande palmde de derde podiumplaats in met een achterstand van negentien seconden.

“Het feit dat Benjamin Verraes er niet bij was, geeft mijn titel misschien wat mindere glans. Ik had graag gehad dat hij er bij was. Maar uiteindelijk telt alleen de titel. De weersomstandigheden maakten het er allemaal niet makkelijker op. Maar iedereen diende in de regen te rijden, dus al bij al is dit een eerlijke uitslag”, aldus de provinciale kampioen bij de elite zonder contract, die de kleuren verdedigt van het Shifting Gears-Jielker Geldhof Team. “Ik moet toegeven dat ik de voorbije maanden toch wel meer aandacht had voor het tijdrijden. Ik sleutelde aan mijn positie op de fiets en ging vaak ook specifiek trainen op een tijdritfiets. Dat heeft zeker geholpen. Ik wil nu ook op het BK tijdrijden sterk voor de dag komen. Ik mik er op een stek bij de eerste drie.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio