Kijkcijfers Ronde van Vlaanderen waren niet enkel in Vlaanderen fenomenaal

Kijkcijfers Ronde van Vlaanderen waren niet enkel in Vlaanderen fenomenaal

Foto: GOYVAERTS/GMAX Agency

Niet enkel in Vlaanderen werd afgelopen zondag massaal naar de ontknoping van de Ronde van Vlaanderen gekeken. Vooral in Italië en Nederland gingen de kijkcijfers massaal de hoogte in.

Sporza kon afgelopen zondag 1.218.348 kijkers naar de uitzending van de Ronde van Vlaanderen lokken. Dat was een stijging met elf procent ten opzichte van 2017. Dat zijn meer dan behoorlijke cijfers maar de grootste stijging viel toch in Nederland en Italië te noteren. Rai Tre lokte 1.143.000 kijkers, een stijging met maar liefst 118 procent ten opzichte van vorig jaar. Was het de aanwezigheid van Vincenzo Nibali die de Italianen ertoe heeft aangezet om naar de Ronde te kijken? Het zou zomaar kunnen.

Uiteraard viel ook Nederland dankzij Niki Terpstra massaal voor de Ronde van Vlaanderen. NPO1 kon 562.000 kijkers lokken, goed voor een stijging met 31 procent tegenover vorig jaar. Maar de grootste winst werd door Eurosport geboekt dat steeg naar 31.000 toeschouwers, goed voor 121 procent meer kijkers dan in 2017.

Dalers? Die waren er enkel in Frankrijk (France 3) en Wallonië (La Une).

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.