Wilco Kelderman langer buiten strijd na sleutelbeenbreuk in Tirreno-Adriatico

Wilco Kelderman langer buiten strijd na sleutelbeenbreuk in Tirreno-Adriatico

Foto: Photo News

Brussel -

De rentree van Wilco Kelderman na zijn val in de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico laat nog even op zich wachten. Dat maakte zijn team Sunweb donderdag bekend. De 27-jarige Nederlander mist de Waalse Pijl en de Ronde van Romandië.

Kelderman brak op 11 maart zijn rechtersleutelbeen bij een valpartij. De teamleiding hield er destijds rekening mee dat hij een maand tot zes weken uit de roulatie zou zijn. Nu blijkt dat hij wat gevoel in zijn arm kwijt is. “Het lijkt erop dat het wordt veroorzaakt door zenuwen in zijn schouder. Zijn terugkeer is nu uitgesteld. Zijn toestand wordt nauwlettend in de gaten gehouden”, klinkt het.

laden.....
Het herstel van Keldermans teamgenoot Simon Geschke, die in Tirreno-Adriatico bij een val eveneens een sleutelbeen brak, verloopt wel voorspoedig. Als alles volgens plan verloopt, kan de 32-jarige Duitser deze maand in de heuvelklassiekers zijn rentree maken. Zijn landgenoot Nikias Arndt heeft zich wegens ziekte moeten afmelden voor Parijs-Roubaix komende zondag. Zijn landgenoot Phil Bauhaus neemt zijn plaats in.

Corrigeer