Voetbal1ste amateurklasseSK DEINZE - EENDRACHT AALST - Arnaud De Greef wil van zijn ex-ploeg winnen

Money time voor Deinze”

“Money time voor Deinze”

Arnaud De Greef: “We moeten de thuismatchen tegen Aalst en Berchem winnen.” Foto: Marc Van Hecke

Deinze / Aalst -

SK Deinze hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen Eendracht Aalst. De ploeg van coach Regi Van Acker is via drie opeenvolgende overwinningen opgeklommen naar de tweede plaats en mag een ticket voor de play-offs niet meer uit handen geven.

“We mogen in de resterende vier wedstrijden nog driemaal op eigen veld aantreden”, zegt centrale verdediger Arnaud De Greef die twee jaar bij Eendracht Aalst heeft gespeeld.

“We zitten in money time waarin wij ons lot in eigen handen hebben. Onze doelstelling is duidelijk. We moeten de komende twee thuismatchen tegen Eendracht Aalst en Berchem Sport winnen waarna we met vertrouwen naar de topper tegen Dessel Sport kunnen afreizen. Het was belangrijk dat we twee weken geleden de topper bij SK Heist wonnen. We mogen nu niet meer uit de top vier van de rangschikking vallen maar men moet in voetbal altijd waakzaam blijven. Lennert Mertens en Matthias Lievens zijn tegen Eendracht Aalst geschorst maar onze bank is voldoende sterk om hun afwezigheid op te vangen.”

Hoe speciaal is het duel met de Ajuinen nog voor jou?

“Ik beleefde er twee mooie seizoenen maar door licentieperikelen degradeerde de club naar derde klasse. Een spijtige zaak want Eendracht Aalst heeft alle elementen om in 1B (Proximus League) uit te komen. Zonder die gedwongen degradatie zat ik vermoedelijk nu nog bij de wit-zwarten. Het was er met de steun van een groot supporterslegioen steeds leuk voetballen. Wij wonnen moeizaam maar verdiend de heenwedstrijd die in carnavalssfeer werd afgewerkt. Eendracht Aalst hield op de vorige speeldag Dessel Sport in bedwang en zal ook tegen SK Deinze haar vel duur verkopen.”

Zijn jullie bezig met de ontwikkelingen bij SK Lierse?

“Er werd hierover in de kleedkamer nog niet gesproken. Wij concentreren ons vooral op de strijd om in de top vier te eindigen. De play-offs is hopelijk een item voor later. Wij rekenen voorlopig niet op promotie naar 1B. Dit zal vooral een zorg voor de voorzitter en het bestuur worden. De spelersgroep moet zich vooral op het veld focussen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio