Man stampt eland, eland stampt terug

Man stampt eland, eland stampt terug

Illustratie. Foto: Shutterstock.

Een Amerikaanse man is zwaargewond geraakt nadat hij een eland stampte. De lokale politie meldde aanvankelijk dat de eland de man had aangevallen, maar achteraf bleek dat de man als eerste het dier aanviel. Waarom hij dat deed, is niet duidelijk.

Het incident deed zich voor nabij Houston, in Alaska. De lokale politiechef vatte het incident helder samen: “Man stampt eland en eland stampt man.”

Nog volgens de politiechef waren er twee elanden, een moeder en haar kalf, betrokken bij het incident. Waarom de man de eland aangevallen heeft, is niet duidelijk. Op de vraag welke eland de man gestampt had, antwoordde de chef: “De koe (een vrouwelijke eland nvdr.)”.

De lente luidt de start van het kalverseizoen, wat betekent dat elanden agressiever uit de hoek kunnen komen dan normaal. De afgelopen weken werd de regio dan ook opgeschrikt door een aantal eland-gerelateerde incidenten. Zo kreeg een man een stamp terwijl hij een eland probeerde te voederen. Ook Daisy, een Cocker Spaniel, deelde in de klappen en raakte gewond nadat ze een eland van haar erf probeerde te jagen.

Hoewel de voet van de man verbrijzeld raakte, is hij mogelijk aan erger ontsnapt. “Ik ben geen bioloog, maar als lifelong Alaskan, kan ik mensen niet aanraden om een eland wat te lopen te stampen”, aldus nog de politiechef

Eenzelfde advies klink het bij het Departement voor Visserij en Jacht. “Als je een wedstrijdje stampen aangaat met een eland, wie wint er dan denk je? De eland, juist ja.”

Corrigeer

MEER NIEUWS