Wout van Aert moet bidden dat hij niet lek rijdt in Parijs-Roubaix, anders heeft hij een groot probleem

Wout van Aert moet bidden dat hij niet lek rijdt in Parijs-Roubaix, anders heeft hij een groot probleem

Lotto-Soudal: plaats 12. Foto: Photo News

Altijd belangrijk in Parijs-Roubaix: de plaats van de volgwagens. Die wordt bepaald door de plaats in de World Tour van de best geplaatste renner die zondag aan de start staat. Opmerkelijk: enkel renners van World Tourploegen kunnen punten verdienen, de procontinentale ploegen vormen volgwagen 19 tot 25.

De kwaliteit van de selectie bepaalt dus hoe ver of dicht de volgwagen van de ploeg achter het peloton rijdt. Voor Lotto-Soudal bijvoorbeeld is het een wereld van verschil of Tiesj Benoot wel dan niet aan de start staat. Het nummer drie van de World Tour is helaas niet van de partij. Lotto-Soudal met Benoot was goed geweest voor een tweede plaats, zonder Benoot zakt Sergeant en co terug naar plaats twaalf in de karavaan. Movistar heeft dan weer Marc Soler in de selectie opgenomen, om kassei-gevoel op te doen. Soler staat dankzij zijn zege in Parijs-Nice tiende in de World Tour en bezorgt de volgwagen van het weinig ambitieuze Movistar een mooie vierde plek in de karavaan.

Bora Hansgrohe, met WT-leider Peter Sagan aan de start, opent de sliert. Van de World Tourteams heeft Bahrain-Merida de slechtst geplaatste renner beste renner aan de start. Zij krijgen volgnummer 18.

Lottrekking voor Van Aert

Het vreemde aan de World Tour is dat elke organisator van een wedstrijd een aantal wildcards mag uitdelen aan procontinentale teams maar dat de ‘uitgenodigde’ renners geen punten kunnen verzamelen. Zo zou Wout van Aert op basis van zijn prestaties in de World Tour 409 punten hebben verzameld wat de volgwagen van Veranda’s Willems - Crelan een negende plaats zou hebben opgeleverd. Helaas voor Van Aert moeten de procontinentale teams vrede nemen met de plaatsen 19 tot 25, de volgorde wordt bepaald door lottrekking. In het slechtste geval sluit Veranda’s Willems - Crelan zondag gewoon de rij.

Volgorde van de volgwagens (renners en plaats in World Tour)

1.Bora Hansgrohe (Sagan 1)

2.Quick-Step Floors (Terpstra 4)

3.Groupama (Démare 6)

4. Movistar (Soler 10)

5.Trek – Segafredo (Stuyven 11)

6.BMC (Van Avermaet 12)

7.EF Education (Vanmarcke 15)

8.AG2R (Naesen 21)

9.UAE (Kristoff 27)

10.Sky (Thomas 33)

11.Sunweb (Teunissen 37)

12.Lotto-Soudal (Debusschere 41)

13.Dimension Data (Boasson Hagen 42)

14.Mitchelton Scott (Trentin 49)

15.Astana (Cort Nielsen 51)

16.Katusha (Kittel 65)

17.LottoNL-Jumbo (Roosen 77)

18.Bahrain-Merida (Haussler 97)

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.