Studente (21) getuigt: “Plots kwamen schreeuwende mensen aangerend”

Studente (21) getuigt: “Plots kwamen schreeuwende mensen aangerend”

Foto: AFP

In de Duitse stad Münster zijn zaterdagmiddag zeker vier personen om het leven gekomen, nadat een bestelwagen op een terras inreed. Getuigen vertellen over het verschrikkelijke incident.

De 21-jarige studente Lena was samen met vrienden aan het fietsen in de stad toen het busje op het terras inreed. “Plots kwamen allemaal schreeuwende mensen aangerend”, zegt ze tegen Bild. “Ze riepen: ‘Ga weg, ga weg, er is iemand op mensen ingereden. Het is terreur.’ We hebben verder niet veel gezien en zijn vertrokken, maar we waren bang dat er nog een bom zou ontploffen of dat er op ons geschoten zou worden.”

LEES OOK: Meerdere doden bij aanslag met bestelwagen in Münster, dader pleegt zelfmoord

Een ooggetuige verklaart verder: “Ik hoorde een luide, doffe knal en opeens schreeuwden er allemaal mensen ‘O mijn god’. Iedereen liep weg. Een minuut later, was de politie al daar.”

De Nederlander Ferry zat samen met zijn vrouw op nog geen twintig meter van het plein waar de wagen het terras op reed. “We hoorden een enorme knal, een hoop kabaal, tafeltjes vielen om en mensen schreeuwden”, zegt hij tegen De Telegraaf.

Doodshouding

“Je ziet dan dus gewoon mensen liggen op straat. In doodshouding. Het busje stond halverwege het plein en stoelen en tafels waren weggesmeten. Het duurde een minuut of vijf voor de politie kwam. Ik was me zo kapot geschrokken dat ik er niet naartoe ben gelopen”, vervolgt hij. “Mijn vrouw was helemaal van de kaart. Er waren bovendien al genoeg mensen bezig om te helpen. We hebben niet gehoord of gezien dat de dader zich van het leven heeft beroofd, we keken tegen de achterkant van dat busje aan.’’

Het had niet veel gescheeld of het koppel had op het bewuste plein plaatsgenomen, klinkt het nog. “Het was schitterend weer. Wij kwamen net van de Dom af gelopen, toevallig was er daar een tafeltje vrij. Anders waren we doorgelopen naar het plein. Waar ligt het noodlot, denk je dan.”

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees