Hamilton haalt hard uit naar Verstappen na crash in Bahrein: "Het was gewoon dom van hem"

Max Verstappen kende een baaldag in de GP van Bahrein. De Nederlander van Red Bull moest al in de tweede ronde de strijd staken na een aanrijding met Lewis Hamilton. Verstappen haalde de Britse wereldkampioen in, wilde invoegen maar werd dan links achteraan aangereden door Hamilton. “Ik dacht genoeg ruimte te hebben en was er al voorbij, maar dan reed hij me alsnog aan”, verklaarde Verstappen achteraf. Lees: het was de schuld van Hamilton. De Brit, die wel verder kon en derde werd, had zo zijn eigen mening over de Nederlander: “Hij is een eikel”, zei hij in het bijzijn van Bottas en winnaar Vettel. Die laatste kon een lachje niet onderdrukken.

Lees ook:Vandoorne pakt ook in Bahrein punten, Vettel wint tweede race op rij

Lees ook: Bandenwissel Ferrari gaat compleet de mist in: been mecanicien komt onder wiel terecht

Bekijk hier de beelden van het incident:

Hamilton ging op de persconferentie dieper in op het incident. "Ik kwam samen met Max en daaruit kwam een onnodige botsing voort. Er moet een bepaald respect zijn tussen piloten. Misschien moet ik de beelden nog eens terugkijken, maar erg respectvol was het niet wat hij daar deed. Het was een domme actie van hem, en onnodig. Want uiteindelijk haalt hij door die actie de finish niet. Uiteindelijk schiet hij er helemaal niks mee op.”

Spijtig voor Verstappen en voor zijn mama. Sofie Kumpen was speciaal met haar dochter Victoria naar Bahrein afgereisd om zoonlief Max aan het werkt te zien. "De vorige keer was nog in de tijd van Jos, in Canada denk ik," zei ze aan het Algemeen Dagblad. Mama Sofie zag Verstappen echter maar twee rondjes rijden.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.