Succes van ‘De Buurtpolitie’ is compleet: derde film op komst

Succes van ‘De Buurtpolitie’ is compleet: derde film op komst

Foto: de buurtpolitie

Het succes van de film De Buurtpolitie: de Tunnel is compleet. De film is op weg om beter te doen dan de eerste. Er is dan ook beslist om een derde te maken.

Kinderen maken het succes van De Buurtpolitie. Niet alleen op tv, ook in de bioscoop. Het zijn de kinderen die de ouders en grootouders massaal meelokken. Na twee maanden heeft De Buurtpolitie: de Tunnel de kaap van de 150.000 bezoekers gerond. De film is goed op weg om beter te doen dan de voorganger, De Buurtpolitie: de Grote Geldroof. Die klokte in 2016 af op 158.000 bezoekers en was toen de meest succesvolle Vlaamse film na De Premier van Erik Van Looy.

Onder filmmakers wordt het succes op gemengde gevoelens onthaald: de tweede film is in amper elf dagen gedraaid, voor de eerste waren er zelfs maar acht nodig. Volgens sommigen stielbederf, zeker als je kijkt naar andere succesvolle films. De Premier lokte in 2016 zo’n 350.000 bezoekers meer dan De Buurtpolitie: de Grote Geldroof, maar kostte met vijf miljoen euro twintig keer zo veel. Het zal de makers van De Buurtpolitie worst wezen, want er is al beslist dat er een derde film komt. Die zal in het najaar van 2019 wellicht weer een succes worden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees