Wielerwereld in shock na overlijden Michael Goolaerts (23): "Ik kan het nog niet vatten"

Wielerwereld in shock na overlijden Michael Goolaerts (23): "Ik kan het nog niet vatten"

Ploegmaat Stijn Steels na afloop van Parijs-Roubaix Foto: Marc Herremans - Mediahuis

De wielerwereld is in volle voorjaar tot stilstand gekomen. Michael Goolaerts kreeg tijdens Parijs-Roubaix een hartstilstand en overleed later in een ziekenhuis in Rijsel. Via Twitter stroomden de steunbetuigingen binnen.

LEES OOK: Drama in het wielrennen: jonge Belg Goolaerts laat het leven na hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix 

Wout van Aert: "Goolie, net als ik bouwjaar '94. Bijgevolg zitten we al jaren samen in het peloton. Ik kan het nog niet vatten dat daar een einde aankomt. Uw eeuwige smile zal altijd een inspiratie blijven voor mij. Rust zacht maat."

Lance Armstrong: "Echt verschrikkelijk nieuws. Met geen woorden te beschrijven. Mijn oprechte deelneming. Moge hij in vrede rusten."

UCI-voorzitter David Lappartient: "In naam van de Internationale Wielerunie UCI en de hele wielerwereld, wil ik mijn meest oprechte deelneming betuigen aan de familie, aan het team en aan de naasten van Michael Goolaerts, die ons deze dag veel te vroeg verlaten heeft."

Jonathan Vaughters: "Heel triest. Ik kan me het verdriet van zijn ouders niet voorstellen."

Peter Sagan: "De gedachten van het team en mezelf zijn bij Michael Goolaerts. Zo'n droevig nieuws."

Alejandro Valverde: "Mijn liefde gaat uit naar de familie, vrienden en collega's van Michael Goolaerts en vooral naar zijn teammaats."

Nairo Quintana: "Triest om het overlijden van Michael Goolaerts. Sterkte aan zijn familie, vrienden en team."

Alberto Contador: "Mijn diepste medeleven met de familie en vrienden van Michael Goolaerts. Na de race ben ik constant aan hem blijven denken."

Fabian Cancellara: "Verschrikkelijk nieuws."

Kenny De Ketele: "Diep vanbinnen voelden velen waarschijnlijk ook al aan dat het misschien helemaal de verkeerde kant uitging. Hoe dan ook blijf je geloven in een goede afloop tot het moment dat ze de benen van onder je lijf wegzagen met dat bericht... Veel sterkte iedereen!"

Sep Vanmarcke: "De hele avond hopen op het beste, bang zijn voor het slechtste. Bang dat dit bericht zou komen... Veel sterkte aan Michael's familie, vrienden en team. Het ga je goed. RIP Michael."

Sven Nys: "Neen, zeg dat het niet waar is!"

Thomas Voeckler: "Een geweldige dag werd plots een verschrikkelijke. Geen woorden voor. Het is zinloos, slecht, onrechtvaardig, walgelijk."

Dylan Groenewegen: "Dit is vreselijk om te horen, sterkte aan de familie."

Jérôme Pineau: "Verschrikkelijk nieuw voor de wielerfamilie. Oprechte deelneming aan de naasten en het team. RIP kampioen."

Axel Merckx: "Woorden zullen nooit kunnen beschrijven hoe oneerlijk het voelt om één van je renners te verliezen. Mijn gedachten en gebeden zijn bij zijn familie en teammaats."

Corné van Kessel: "Een droom Parijs Roubaix rijden! Waarom moet je er dan zo uit gegrepen worden! @Gooliee94 nooit meer op het zelfde uur vertrekken en dan toch in Hallaar bij jou aan de achterdeur staan omdat je nog niet klaar was! Sterkte aan de familie!!"

Timothy Dupont: "Gouden kerel we gaan je missen makker."

Kenneth Vanbilsen: "Begin van de koers nog met hem aan het praten.... hier word een mens stil van... RIP Michael! Sterkte aan de familie!"

Quick-Step: "Onze gedachten zijn bij de familie, de vrienden en het team van Michael Goolaerts op dit onvoorstelbaar droef moment."

Lotto Soudal: "Oprechte deelneming aan de familie, de vrienden en het team van Michael Goolaerts."

Sky: "Iedereen in ons team is er het hart van in. Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en team."

Mitchelton-Scott: "Met een zwaar gemoed vernemen we dit onvoorstelbaar droef nieuws. Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en ploegmaats."

LottoNL-Jumbo: "Hartverscheurend nieuws. Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en team."

AG2R: "Met veel droefheid vernemen we dit nieuws. Het hele team betuigt zijn medeleven."

BORA - hansgrohe: "Onze gedachten en gebeden zijn bij Michael Goolaerts. Oprechte deelneming aan zijn familie, vrienden en team."

Mark Cavendish: “Verschrikkelijk om dit vreselijke nieuws te lezen. Mijn gedachten en medeleven gaan naar jouw familie, vrienden en teamgenoten. Rust in vrede Michael.”

Bradley Wiggins: “Verschrikkelijk triestig nieuws. Onze gedachten zijn bij Michaels familie, vrienden en ploegmaats. RIP Michael.”

Philippe Gilbert: “Wat een triest nieuws. We zouden allemaal nooit dit persbericht willen lezen. Mijn meest oprechte medeleven aan de familie van Michael, zijn vrienden, zijn ploeg en zijn supporters. RIP.”

Johan Museeuw: “Wakker worden met zo’n droevig nieuws, word ik toch weer even helemaal stil van, dju toch. Ik wens familie en vrienden van Michael mijn oprechte deelneming en sterkte.”

Oliver Naesen: “Mijn medeleven aan alle naasten van Michael... Hier zijn geen woorden voor...”

Marcel Kittel: “Ik stond vanmorgen vroeg op voor mijn vlucht en werd wakker met dit nieuws. Ik kan het niet geloven. Ik wilde jullie vertellen wat een leuke ervaring het gisteren was maar nu is het gewoon niets meer waard. Zo triest om over de dood van Michael te lezen. Mijn medeleven aan zijn familie, vrienden en team.”

Gianni Vermeersch: “Opnieuw een talent dat ons veel te vroeg verlaat. Het ga je goed Michael. Veel sterkte aan familie en vrienden.”

Sebastian Langeveld: “Geen woorden, zo triest en oneerlijk. Mijn gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en ploegmaten.”

Marcel Sieberg: “Gewoon geschokt. Zo triest om te lezen over de dood van Michael. Mijn medeleven aan zijn familie, vrienden en ploeg. Kan het nog steeds niet geloven.”

Sport Vlaanderen-Baloise: “Diep geraakt alweer door het onverwachte overlijden van een jonge wielrenner, namens iedereen bij Sport Vlaanderen - Baloise heel veel sterkte aan familie, vrienden, supporters en team @Snipercycling RIP Michael Goolaerts.”

Marc Sergeant: “Groeide op in de liefhebbende harten van zijn zwaargetroffen familie. Ontwikkelde zich in ons beloftenteam. Stierf in het hart van de koers. Ons meest oprechte medeleven aan zijn familie, vrienden en team.”

Manuel Quinziato: “Mijn hart is vol van verdriet. Al mijn gedachten zijn bij zijn familie en vrienden. Moge zijn de kracht vinden.”

Bart Wellens: “RIP Michael ... heel veel sterkte aan familie en vrienden en collega’s!”

Serge Pauwels: “Er zijn geen woorden na het horen van het verschrikkelijke nieuws over Michael Goolaerts. Mijn gedachten gaan naar zijn familie, vrienden en ploegmaten bij Veranda’s Willems.”

Wout Poels: “Wat een vreselijk nieuws om mee wakker te worden, heel veel sterkte aan familie en vrienden. Woorden schieten tekort...”

Jurgen Van den Broeck: “Rust zacht @Gooliee94 wat een zwarte dag, veel te jong en veel te jong van ons heen gegaan #rip #onbegrijpelijk.”

Ben Hermans: “Verschrikkelijk triestig nieuws over Michael Goolaerts. Mijn medeleven aan zijn familie, vrienden en team. Onwerkelijk.”

Lotte Kopecky: “Rust zacht Michael. Sterkte aan familie en vrienden!”

Sven Vanthourenhout: “Soms kan je er niet snel genoeg zijn, maar deze keer is het veel te vroeg om de eindstreep te halen! Sterkte aan de familie, vrienden, team van Michael Goolaerts!! #rip”

Jasper De Buyst: “We koersten samen sinds we 15 jaar oud waren. Ik zal je altijd herinneren als een supervriendelijke kerel Michael! Altijd een glimlach, een grap, een babbel. Al mijn kracht en liefde voor jouw familie. Rust in vrede Goolie, je zal worden gemist!”
 

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.