Mode

Adidas gaat winkels sluiten

Adidas gaat winkels sluiten

Foto: Shutterstock

Adidas heeft bekendgemaakt dat het heel wat winkels zal sluiten en meer zal inzetten op online verkoop. De sportgigant volgt daarmee een wereldwijde trend. Ook de keten Footlocker kondigde eerder al aan dat het een groot deel van zijn vestigingen zal sluiten.

Adidas wil meer gaan inzetten op de online verkoop van sneakers en sportartikelen en is daarom van plan om flink wat winkels te sluiten. Helemaal uit het straatbeeld zal het niet verdwijnen, maar er komt toch een grondige ommmekeer. Het Duitse merk volgt daarmee een wereldwijde trend die kenners als een "retail apocalyps" bestempelen. Daarbij ruilen merken hun talrijke fysieke vestigingen in voor een sterke webshop en daarnaast slechts enkele hoofdwinkels. Zo kondigde ook Footlocker al aan dat het dit jaar nog 110 winkels zal sluiten.

"Onze website is de belangrijkste winkel die we hebben en krijgt de absolute prioriteit", zegt Kasper Rorsted, CEO bij adidas, in een interview met de Financial Times. "Na verloop van tijd zullen we minder winkels hebben, maar ze zullen wel beter zijn." Of dit nieuws ook gevolgen zal hebben voor de adidas Orginals Store in de Antwerpse Kammenstraat is voorlopig nog koffiedik kijken, maar omdat het de enige is in ons land lijkt het er niet op dat die snel zal verdwijnen.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees