Voetbal 1ste amateurklasse SK DEINZE - EENDRACHT AALST - Lennert De Smul steekt hand in eigen boezem na verlies tegen Aalst

“Zeer zwakke eerste helft”

Deinze - Aalst: Bart Goossens murwt zich tussen twee Aalsterse tegenstanders. Foto: Marc Van Hecke

Deinze / Aalst -

SK Deinze incasseerde zaterdag een fikse mentale dreun. De ploeg van coach Regi Van Acker verloor op eigen veld met 1-2 van Eendracht Aalst en zakte in de rangschikking van de tweede naar de vierde plaats. Lennert De Smul maakt een grondige analyse.

“We verloren de wedstrijd in de eerste helft”, meent de 21-jarige linksachter, die een goede wedstrijd speelde. “We gingen veel te slap van start en kwamen zelf niet verder dan enkele halve kansen. Aan de basis van de eerste tegentreffer lag onnodig balverlies in onze rangen. Het tweede tegendoelpunt kam er via een onterechte strafschop. Klaas De Rock gaf na afloop zelf toe dat hij zich liet vallen. Ik was sneller op de bal dan hem, maar de scheidsrechter oordeelde er anders over. De lijnrechter stond goed opgesteld, maar greep niet in. Bovendien raakte De Rock de bal bij het trappen tweemaal, waardoor het een ongeldig doelpunt was.”

Jullie kwamen na de rust veel sterker opzetten.

“Wij gingen met de inbreng van Michael Lallemand met twee spitsen spelen. We kwamen beter aan combineren toe en gaven achterin bijna niets meer weg. Jammer dat de aansluitingstreffer iets te laat viel. We konden in de resterende vijf minuten geen punt meer uit de brand slepen. Als we vroeger op 1-2 waren gekomen, zou Eendracht Aalst misschien nog hebben afgezien. Het veld lag er niet goed bij, vermoedelijk het gevolg van het paastornooi voor de jeugd. Er waren ook problemen met het maaien van het gras, maar we mogen ons niet achter deze excuses verstoppen. Wie niet goed start, vraagt om problemen.”

Heb je al gepraat over een contractverlenging?

“Nog niet. Ik hoop op korte termijn met de voorzitter rond de tafel te zitten. Ik kreeg in de voorbije weken veel speelkansen van de coach. Ik probeerde die te grijpen. Het deed deugd om opnieuw veel op het veld te staan. Ik heb Deinze het voetbalplezier terug gevonden. Mijn contract bij KV Kortrijk loopt af, waardoor ik binnen enkele maanden een vrije voetballer ben.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio