Harmonie en koor brengen muzikaal spektakel

Twintig jaar na optreden spelen muziekverenigingen nog eens samen

Twintig jaar na optreden spelen muziekverenigingen nog eens samen

Meer dan honderd muzikanten en zangers zullen op het podium staan. Foto: bfr

Dentergem / Wakken -

Bijna twintig jaar nadat de plaatselijke harmonie en het plaatselijke koor nog eens samen op de planken hebben gestaan, doen ze dat nu opnieuw.

Op kerstdag 1999 traden de Wakkense harmonie Kunst & Deugd en het koor Amicitia voor het laatst samen op. Enkele maanden geleden werd het idee om dat nog eens over te doen weer opgepikt. “Als we iets apart organiseren, hebben we telkens elk zo'n tweehonderd toeschouwers. Als we iets samen zouden doen, krijgen we misschien wel vijfhonderd mensen over de vloer”, hoopt Marleen Bouciqué van het koor.

Op zaterdag 5 mei is het zo ver. Dan treden beide verenigingen, bijna twintig jaar na datum, weer samen op. Niet in Wakken, maar in de sporthal van het nabijgelegen Markegem. “In Wakken is er geen enkele zaal groot genoeg om iedereen een plaats te geven. Daarom zijn we genoodzaakt om uit te wijken”, legt Marleen uit.

Bekende musicals

Tijdens het optreden zullen meer dan honderd muzikanten op het podium staan. De harmonie telt een zeventigtal leden, in het koor zingen ze met een veertigtal. “Met het vierstemmig koor zullen we apart enkele stukken brengen en ook de harmonie neemt een gedeelte op zich. Daarnaast brengen we enkele werken samen.”

Op het programma staan onder andere bekende nummers uit de musicals Jesus Christ Superstar en Les Misérables. Kaarten voor het optreden, dat om 20 uur begint, kosten 12 euro. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de leden van beide muziekverenigingen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio