Belg komt om het leven bij ongeval met toeristenbus in Malta

Belg komt om het leven bij ongeval met toeristenbus in Malta

Foto: AP

Bij een ongeval met een sightseeing bus in Malta zijn maandag twee mensen om het leven gekomen, onder wie een Belg. Dat heeft de Maltese minister van Volksgezondheid, Chris Fearne, gezegd. Buitenlandse Zaken bevestigt dat nieuws. Het zou gaan om een man van 62 jaar.

In de kustplaats Zurrieq reed de bus - een dubbeldekker met open dak - aan relatief hoge snelheid tegen een aantal laaghangende takken. Twee toeristen, een 62-jarige Belgische man en een Spaanse vrouw van 37, overleden ter plaatse.

Volgens lokale media raakten zes passagiers zwaargewond, waarbij twee Britse kinderen van 6 en 8 jaar. Dertig mensen werden voor verzorging overgebracht naar het Mater Dei Hospital, 20 anderen kregen verzorging in nabijgelegen gezondheidscentra. Er zijn geen Belgen onder de gewonden, aldus Buitenlandse Zaken in Brussel. De echtgenote van het Belgische slachtoffer was ook op de bus.

De 24-jarige buschauffeur bleef ongedeerd.

(lees verder onder de foto)

Belg komt om het leven bij ongeval met toeristenbus in Malta
Foto: AP

Nog volgens bronnen aan The Times of Malta was dit de eerste shift van de 24-jarige chauffeur. Afgelopen zomer zou hij ook als chauffeur gewerkt hebben.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees