Thuiszorg op elektrische fiets breidt uit door groot succes

Thuiszorg op elektrische fiets breidt uit door groot succes

Binnenkort rijden heel wat nieuwe mensen rond op elektrische fietsen om aan thuiszorg te doen. Foto: amg

Brussel -

De verpleegsters en vroedvrouwen Flora Billiouw en Bianca Eerens van Wheel of Care verwelkomen vier nieuwe collega’s. Daarnaast krijgen ze binnenkort ook een uitvalsbasis in Het Huis van het Kind in de Marollen.

Vroedvrouw en verpleegster Flora Billiouw en haar collega Bianca Eerens lanceerden vorig jaar in februari een nieuwe start-up in Brussel, waarbij ze thuiszorg op een elektrische fiets aanbieden in en rond Brussel. Hun project kent zo’n succes dat ze na amper een jaar al aan uitbreiding toe zijn. Zo komt er binnenkort de eerste Wheel of Care-uitvalsbasis in Het Huis van het Kind in de Marollen en starten er vier nieuwe collega’s. In de loop van de maand april zullen vroedvrouwen Amanda Vanderheyden en Hella Buttiens samen met verpleger Thomas De Craemer en verpleegster Julie Detemmerman mee zorg dragen voor de Brusselaars op de elektrische fiets. “We hadden eigenlijk verwacht dat we pas binnen 2 jaar zouden moeten uitbreiden”, vertellen Flora en Bianca. “Het is zeer praktisch dat we in de Marollen onze uitvalsbasis krijgen. In het verleden lag een deel van het materiaal bij Flora en het ander gedeelte bij Bianca. Met de komst van de nieuwe collega’s was dat niet meer haalbaar. Het is dus handig dat alles hier kan liggen. Ook de elektrische fietsen kunnen hier worden opgeladen.”

In de toekomst hoopt Wheel of Care dat personen bij hen in de Marollen op consultatie kunnen. “We hopen dat we voor het einde van dit jaar nog een lokaal kunnen innemen. Op deze plek kunnen jonge gezinnen dan ook met elkaar in contact komen.”

Crowdfunding

Verpleger Thomas De Craemer is een van de nieuwe mensen in het team van Wheel of Care. “In dit project kan ik mijn passie voor de fiets en de zorg combineren. Ik was al voor de start van Wheel of Care op de hoogte van hun project, en ben dan ook blij dat ik hier in kan meestappen.”

Om de uitbreiding te kunnen verwezenlijken, startten Flora en Bianca een crowdfundingcampagne op en verzamelden ze zo 15.000 euro. Daarnaast kreeg Wheel of Care een subsidie van 15.000 euro van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). “Met dit duwtje in de wielen kan Wheel of Care nieuwe elektrische fietsen, uitrusting en medisch materiaal aankopen”, licht Bianca Debaets, bevoegd VGC-collegelid voor Gezin, toe. “We maken ook een plekje voor hen vrij in het gloednieuw Huis van het Kind Brussel. Zo brengen we heel wat diensten voor gezinnen samen op één plaats. Naast Wheel of Care is er ook een ontmoetingsplaats Baboes, een consultatiebureau, oudergroepen en een kinderdagverblijf.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio