Fleetwood Mac ontslaat gitarist Lindsey Buckingham

Fleetwood Mac ontslaat gitarist Lindsey Buckingham

Fleetwood Mac, met rechts Mick Fleetwood en naast hem Lindsey Buckingham. Foto: REUTERS

De Amerikaans-Britse rockgroep Fleetwood Mac heeft gitarist Lindsey Buckingham ontslagen. De overige bandleden en Buckingham waren het oneens over de komende tournee van de band, dus besloten ze een punt te zetten achter de samenwerking. Dat meldt muziekmagazine Rolling Stone.

Lindsey Buckingham speelde sinds 1974 bij Fleetwood Mac. Hij vervoegde de band samen met Stevie Nicks en schreef en zong heel wat van hun bekendste songs, zoals Go Your Own Way, Second Hand News en Tusk. Hij beleefde de allergrootste successen van de iconische band en maakte mee het legendarische album Rumours (1977), waarvan meer dan veertig miljoen exemplaren de deur zijn uitgegaan. Drummer Mick Fleetwood was toen al de laatst overgebleven muzikant van de eerste bezetting. In 1987 verliet de gitarist de groep even, maar sinds 1996 is hij weer aan boord.

De gitarist wordt vervangen door Mike Campbell, die bij de Heartbreakers van de overleden Tom Petty speelde, en Neil Finn van Crowded House. “We zijn enorm enthousiast om muzikale talenten van het kaliber van Mike Campbell en Neil Finn te verwelkomen in de Fleetwood Mac-familie”, laat de band weten in een statement. “Met hen zullen we alle hits brengen waar de fans van houden, samen met enkele verrassingen. Fleetwood Mac heeft altijd creatief geëvolueerd, en dat zullen we ook doen tijdens de komende tournee.”

Drummer Mick Fleetwood, drummer en oprichter van de band, zegt dat “Fleetwood Mac altijd een ongelooflijke verzameling songs gehad heeft die mooi samenvielen met een unieke mix van talenten. We hebben wat gespeeld met Mike en Neil en de chemie was er meteen. De groep voelt dat dit de juiste combinatie is om Fleetwood Mac in te laten verdergaan. We weten dat het nieuw is, maar het klinkt onmiskenbaar als Fleetwood Mac.”

Het ontslag heeft te maken met de visie over de komende tournee, meldt Rolling Stone, maar meer is daar niet over geweten.

Fleetwood Mac ontslaat gitarist Lindsey Buckingham
Lindsey Buckingham (rechts) met Stevie Nicks. Foto: AFP
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees