Rechtstaand en fier op de jubileumfoto

Majoor Guido en zijn Josiane 60 jaar getrouwd: "Zij wist niet altijd het fijne van wat ik uitspookte"

Guido Baele (82) en Josiane De Geyter (80) uit Ten Bosse in Heusden vierden afgelopen weekend hun diamanten huwelijksjubileum. Het koppel trouwde in 1958 in Gentbrugge, nadat Guido zijn liefde voor het eerst had gezien... op het perron van de tram. Een zus van een vriend, zo bleek. Guido was ondernemend, en ging er even thuis gaan aanbellen. "En de rest ging vanzelf", klonk het. Na zijn studies aan de Koninklijke Miitaire School bracht officier Baele met zijn familie een groot deel van hun leven door in Keulen. Hij was ook acht jaar majoor telecommunicatie bij de NAVO, een uitdagende job waardoor hij veel onderweg was.

De jubilarissen woonden achtereenvolgens in Keulen, Arnsberg, Brugge Sint-Kruis, Zellik, om dan terug te keren naar Keulen en uiteindelijk in 1978 weer in Heusden neer te strijken. De echtgenote van Guido oefende ondanks haar studies binnenhuisarchitectuur aan het KASK in Gent nooit een beroep uit, omdat dat destijds niet paste bij de status van een officier. Met al die mutaties zou dat ook niet zo handig geweest zijn. "Josiane wist niet altijd het fijne van wat ik uitspookte", aldus Guido, die af en toe naar een NAVO-land verdween voor een boeiende en uitdagende opdracht. 

Hun kinderen Brigitte en Patrick zijn echte Keulenaars, want ze zijn geboren in het ondertussen afgebroken Militair Hospitaal. Guido en Josiane hebben ook al twee kleinkinderen en één achterkleinkind. De iPad is naar eigen zeggen vandaag hun remedie tegen de afzondering: lezen, leren, communiceren, kopen, betalen en...foto's manipuleren is hun ding. Alleen gamen is niet aan hen besteed.

Op hun diamanten huwelijksjubileum op het gemeentehuis blikten ze terug op een toch wel bijzonder leven als fier koppel, dat overigens - zoals u al merkte - al rechtstaande op de groepsfoto wou. Dat tikkeltje charmante fierheid, weet u wel. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio