Quick-Step Floors zakt met drie welpjes af naar Brabantse Pijl

Quick-Step Floors zakt met drie welpjes af naar Brabantse Pijl

De revaliderende Petr Vakoc won twee jaar geleden voor Etixx - Quick.Step de Brabantse Pijl. Foto: Photo News

Leuven -

De 23-jarige Deen Kasper Asgreen, de 21-jarige Nederlander Fabio Jakobsen en de 21-jarige Ecuadoriaan Jhonatan Narvaez rijden woensdag voor het eerst de Brabantse Pijl. Zij maken bij Quick-Step Floors onderdeel uit van een heel jong ‘Wolfpack’.

Ouderdomsdekens zijn de Luxemburger Bob Jungels (25) en Pieter Serry (29). De Fransman Rémi Cavagna (22) en de Italiaan Davide Martinelli (24) vervolledigen de selectie. Toch rekent men bij de blauw-witte formatie van Patrick Lefevere ook nu weer op vuurwerk. “De Brabantse Pijl is traditioneel de overgang van de kasseiklassiekers naar de Ardennenklassiekers. De aanloop naar de finale is niet zo zwaar. Eens op het plaatselijke circuit gekomen met de Hagaard, Hertstraat, Holstheide, Ijskelderlaan en de Schavei begint het. Vooral deze laatste in de aankomstzone is best pittig. Zeker na een tocht van 201 kilometer”, geeft sportdirecteur Geert Van Bondt mee.

“De hellingen zijn dan wel niet lang en wat betreft de gradatie niet zo stijl maar vooral de opeenvolging en het aantal kilometers zorgt ervoor dat die bulten er wel inhakken”, vervolgt Geert Van Bondt. “De laatste drie hellingen bevinden zich trouwens in de laatste tien kilometers. Wij doen het met drie debutanten in onze, zeg maar zeer jonge, ploeg. Jhonatan Narvaez, Kasper Asgreen en Fabio Jakobsen mogen zo ook eens smullen van de Brabantse Pijl en vooral wat ervaring opdoen. Wij zullen de wedstrijd alvast niet in onze handen nemen. Dit in vergelijking met de kasseikoersen. Maar dat wil niet zeggen dat we niet azen op een mooi resultaat.”, verduidelijkte Geert Van Bondt.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.