Sennek brengt ‘A Matter Of Time’ eerste keer live in Israël en schept meteen hoge verwachtingen voor Eurosongfestival

Sennek brengt ‘A Matter Of Time’ eerste keer live in Israël en schept meteen hoge verwachtingen voor Eurosongfestival

Laura Groeseneken samen met Dana International in Israël. Foto: dhs

Over exact een maand vertegenwoordigt zangeres Laura Groeseneken (27), alias Sennek, ons land op het Eurovisiesongfestival. Tijdens een promo-event in het Israëlische Tel Aviv maakt ze kennis met 26 van haar concurrenten.

Sennek brengt ‘A Matter Of Time’ eerste keer live in Israël en schept meteen hoge verwachtingen voor Eurosongfestival
Sennek is in Israël volop ons land aan het promoten voor het Eurovisiesongfestival. Foto: dhs

Een paar dagen geleden werkte ze nog in haar witte T-shirt, blauwe jeans en veiligheidsschoenen in Ikea – ze is ­interieurontwerpster in de vestiging in Zaventem. Gisteren trok ze de aandacht op de rode loper van Israel Calling in een gedurfde outfit. Een mannelijke broek met daarboven een doorschijnende blouse waarbij een streepje stof en haar lange haren op de cruciale plaatsen haar boezem verborgen. Op maat gemaakt door de Antwerpse topontwerpster Veronique Branquinho, die haar ook zal kleden op het Song­festival in Lissabon. “Ik ben er niet de vrouw naar om een cliché-Hollywoodjurk te dragen op de rode loper, geef mij maar een stoere outfit”, aldus Sennek.

De Leuvense zangeres is in Tel Aviv om haar Songfestivalinzending A Matter of Time te promoten. Ook kandidaten uit 26 andere landen – er doen er 43 mee in Lissabon – zijn present. Handig voor Sennek om haar concurrenten te leren kennen. “Ik had meteen een klik met de andere madammen. Met de zangeres van Frankrijk (de helft van het duo Madame Monsieur, nvdr.) had ik over Alex Callier meteen een gespreksonderwerp. Emilie heeft Badaboum van Hooverphonic ingezongen, terwijl Alex mijn inzending mee heeft gecomponeerd.”

Zesde plek bij bookmakers

Vanavond zal Sennek optreden tijdens een openluchtconcert voor duizenden toeschouwers. Als een van de outsiders wordt er uitgekeken naar haar optreden. België staat momenteel op de zesde plaats bij de bookmakers, nadat ze eerder piekte op de vierde ­positie. “Het is goed dat er druk op mijn schouders rust. Dan presteer ik altijd beter. Maar ik ben voorlopig liever zesde dan derde. Dan kan ik mezelf nog overtreffen”, vertelt Sennek, die vurig hoopt op een plaats in de top vijf op het Songfestival. Ze treedt dinsdag 8 mei op in de eerste halve finale.

 
 

Beluister hier de integrale liveversie van het nummer

 
Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees