Opnieuw stroompanne in Brussels Gewest

Opnieuw stroompanne in Brussels Gewest

Foto: Photo News

Brussel / Oudergem -

Het Brussels Gewest wordt opnieuw getroffen door een stroompanne, de vierde al op drie dagen tijd. Ditmaal is de elektriciteitstoevoer uitgevallen in twee straten in Oudergem.

Volgens Sibelga zou de stroom rond 12.00 uur moeten hersteld zijn. De juiste oorzaak van de pannes is nog niet gekend, maar er zou geen verband zijn tussen de incidenten.

Maandag rond 08.00 uur viel de elektriciteit uit in een aantal straten in Etterbeek, Oudergem en Watermaal-Bosvoorde, maar een kleine drie kwartier later was de stroomtoevoer al hersteld. Dinsdag, rond 12.20 uur was er dan een stroompanne in Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek. Daar werd de stroom hersteld rond 13.15 uur. Dinsdagnamiddag rond 15.00 uur was het dan opnieuw de beurt aan Etterbeek, toen werden daar 27 straten getroffen. Rond 16.00 uur hadden alle inwoners opnieuw elektriciteit.

Volgens Sibelga-woordvoerder Philippe Massart is er geen verband tussen de verschillende incidenten.

“We kennen in Brussel zowat tweehonderd pannes per jaar, dat is ongeveer een panne om de anderhalve dag”, klinkt het. “Tussen 28 maart en zondagavond was er geen enkele, de voorbije dagen zijn er nu vier geweest. Dat is een toevallige samenloop van omstandigheden.”

(belga)

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio