Organisatie zet dit jaar streep door Ster ZLM Toer na “afhaken enkele beoogde etappeplaatsen”

Organisatie zet dit jaar streep door Ster ZLM Toer na “afhaken enkele beoogde etappeplaatsen”

Foto: Photo News

Er vindt dit jaar geen Ster ZLM Toer plaats. Het is de organisatie van de Nederlandse rittenkoers niet gelukt het etappeschema bijtijds rond te krijgen. In 2019 moet de wedstrijd wel weer worden verreden, zo is het plan.

De Ster ZLM Toer, met 2.1 label, stond voor woensdag 13 tot en met zondag 17 juni op het programma. “We zijn er door organisatorische redenen, ondanks toezeggingen van diverse etappeplaatsen, niet in geslaagd het etappeschema georganiseerd te krijgen”, zegt Anton Ganzeboom, voorzitter van de organiserende stichting Wielerbelang Schijndel. “Helaas zijn we er tegenaan gelopen dat, nadat we het financiële kader rond hadden, enkele beoogde etappeplaatsen toch afhaakten. De besluitvorming hiervoor duurt vaak even en ook het traject rond vergunningen wordt steeds complexer. Er is niet genoeg tijd om nu nog met alternatieven te komen. Daardoor moeten we nu dit besluit nemen.”

De Portugees José Gonçalves won vorig jaar de Ster ZLM Toer (vroeger de Ster Elektrotoer) en volgde op de erelijst Sep Vanmarcke op. Philippe Gilbert is met drie eindzeges (2009, 2011 en 2014) recordhouder.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.