Lichte paniek bij ooggetuigen wanneer enorm cruiseschip tegen pier botst

Lichte paniek bij ooggetuigen wanneer enorm cruiseschip tegen pier botst Video: Skyler Brooks / Alexandra Dxn

Op het Hondurese eiland Roátan is dinsdagochtend een cruiseschip tegen een pier gebotst. Op amateurbeelden valt te zien hoe het schip te dicht bij de pier komt en meteen schade aanricht. Gewonden vielen er niet, maar er is momenteel wel een onderzoek gaande om de oorzaak van het incident te achterhalen.

De beelden van de botsing kwamen later die ochtend al op sociale media terecht. Het gaat om de MSC Armonia, een schip dat deel uitmaakt van cruisemaatschappij MSC Cruises en bezig was met een veertiendaagse cruise in de Caraïben. Volgens lokale media was het vaartuig met een abnormaal hoge snelheid richting de pier aan het varen, terwijl ongeveer 1.800 passagiers aan boord waren. Of dat echter de enige reden is voor het ongeval, is niet duidelijk.

Ondanks dat het anker aan stuurboordzijde nog overboord werd gegooid, botste de boot tegen de pier. Ondertussen kwam het havenpersoneel en enkele toevallige ooggetuigen een kijkje nemen om te zien hoe groot de schade was.

Een onderzoek naar de oorzaak van het incident is momenteel aan de gang. Een statement van MSC cruises liet al verstaan dat de schade aan het schip “zeer beperkt” bleef. “Na de herstellingen kreeg het schip toelating van de lokale autoriteiten om haar reis voort te zetten. De route wordt niet gewijzigd”, stelde de woordvoerder van het bedrijf nog.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees