basketbal1ste provinciale (m)

Misnoegde Pitzemburgcoach Jeff Willems dient ontslag in

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Pitzemburg sleept zich naar het seizoenseinde. Van titelfavoriet ging het op enkele maanden tijd naar gedemotiveerde subtopper. Coach Jeff Willems had er genoeg van en gaf zijn ontslag.

“Ik heb er lang over nagedacht, maar de match van zondag (een 70-84 nederlaag tegen Cobras, red.) was voor mij de druppel”, zegt Willems. “Tot het laatste moment heb ik de ploeg in de goede richting willen sturen, maar het was vergeefse moeite. Ik merkte gewoon dat de motivatie er bij een deel van mijn spelers niet meer was. In plaats van grinta zag ik enkel gelatenheid. Dan hoeft het voor mij niet meer.”

Bovendien knoopte het bestuur ook nog geen gesprek aan met Willems over zijn positie voor volgend seizoen. “Met het oog op de fusie tussen Kangoeroes Willebroek en Pitzemburg voelde ik de bui dan ook al hangen. Ik vind het vooral een gebrek aan respect. De voorzitter begreep alvast mijn standpunt. Ook de spelersgroep werd meegedeeld dat er naar volgend seizoen toe een en ander zou veranderen. Enkele spelers besloten dan maar om te stoppen. De spelersgroep dreigt zo uit elkaar te vallen en ook financieel zou er wat veranderen. Sindsdien is de malaise eigenlijk begonnen.”

Met de thuisnederlaag van afgelopen weekend tegen het voorlaatst geplaatste Cobras als voorlopig dieptepunt. “Sommige spelers hebben zich nog vol ingezet, maar lang niet allemaal. En ja, basketbal blijft een ploegsport, het had dan ook niet veel zin om op deze manier verder te doen.”

Zondag staat de eerste wedstrijd van de play-offs op het programma. Pitzemburg begint op bezoek bij Okido, maar speelt bij winst daarna twee keer thuis. Willems: “Veel heeft Pitzemburg niet te zoeken in de play-offs. Ik verwacht niet dat Okido veel in de weg zal worden gelegd.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio