Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Speelplein Biest wordt dan toch (beetje) vernieuwd

Speelplein Biest wordt dan toch (beetje) vernieuwd

Op 9 december 2017 maakten de kinderen al duidelijk dat ze een veiliger speelplein wilden.

Waregem -

Er komen dan toch nieuwe speeltoestellen op het speelplein in de Smedenstraat. Het stadsbestuur maakt 7.500 euro vrij voor de aankoop van een schommel, een glijbaan en een zandtafel.

In december 2017 was er discussie omdat aan het licht was gekomen dat leerlingen van de opvang bij de school op De Biest nog voor de zomer een brief hadden geschreven aan het stadsbestuur met de vraag om een veiligere speeltuin. Ze kaartten aan dat er geregeld glasscherven liggen van feestjes die in het OC worden georganiseerd en ze gaven een verlanglijstje af aan de schepen. Zo wilden de kinderen een vernieuwd basketbalveld, een nieuwe berg zand met een rioolbuis om door te kruipen, een extra schommel ...

Het beste van Enkel voor abonnees