Beauty

Een haardroger kopen: waar moet ik op letten?

Een haardroger kopen: waar moet ik op letten?

Foto: Shutterstock

Een lichte haardroger om te brushen, of toch beter een zwaar model? BV-kapper Jochen Vanhoudt van Clientology legt uit welke haardroger het best bij je noden past.

ZWAAR VERSUS LICHT

De zoektocht naar een goede haardroger begint met een vraag: waarvoor wil je het toestel gebruiken? Ben je van plan om je lokken meestal te brushen, dan investeer je het best in een zwaarder, vaak iets prijziger model. Hoe krachtiger de motor, hoe meer het apparaat immers zal aankunnen. Check ook of er accessoires bij horen. Verschillende opzetstukken zijn een pluspunt als je strakke brushings wil realiseren. Een smal mondje is ideaal om richting aan je haar te geven, terwijl een bredere variant vooral geschikt is om je lokken gewoon droog te blazen. Moet een haardroger voor jou vooral dat laatste perfect kunnen, dan zit je al goed met een goedkoop model.

MANOEUVREREN

Voor welk toestel je ook kiest: de lengte van de draad is altijd belangrijk. Je moet kunnen manoeuvreren, wat niet makkelijk is met een kort exemplaar. Hoe langer, hoe praktischer. Geef steeds de voorkeur aan lichtgewichten. Tijdens het föhnen is het soms nodig om de haardroger een tijdje in de lucht te houden – met een zwaar geval is dat niet zo makkelijk.

DROOGTIPS

Ga nooit met een haardroger tot tegen je lokken, want dan bestaat de kans dat ze verschroeien. Bewaar – voor alle veiligheid - een tweetal centimeter afstand. Blaas ook altijd in de richting van de wortels naar de puntjes. Zo kunnen de haarschubben zich mooi sluiten en krijg je glanzende lokken. Dames met krulhaar kopen het best een haardroger met diffuser. Stel het toestel in op de warmste stand en tegelijk op de laagste blaasstand. Je krullen drogen terwijl ze rusten op het accessoire. Te veel wind geeft meer pluis in je krullenbos.

Corrigeer