Tot twee jaar cel voor uitbaters cannabisplantage in Bocholt

Tot twee jaar cel voor uitbaters cannabisplantage in Bocholt

Foto: REUTERS

Tongeren / Bocholt -

Vijf Nederlanders en een Turk hebben van de correctionele rechtbank van Tongeren gevangenisstraffen van één en twee jaar en elk een boete van 6.000 euro gekregen voor het opzetten en onderhouden van een cannabisstekkerij in Bocholt. De mannen stonden ook terecht voor een cannabisplantage in Dilsen-Stokkem maar werden hiervoor vrijgesproken.

De politie bezocht in het kader van een verdacht overlijden in 2013 de woning die de Turkse man met zijn echtgenote deelde op de Bosscheiweg in Bocholt en stootte per toeval op een plantage met 3.308 cannabisstekken. Tijdens zijn verhoor vertelde de Turk dat zijn overleden echtgenote de toestemming voor de plantage aan haar zoon en diens Nederlandse kennissen had gegeven. Ze huurde ook een woning in Dilsen-Stokkem waar een plantage in werd ondergebracht. Haar zoon en een vriend uit Heerlen stonden in voor het verzorgen en knippen van de stekken en verkochten vervolgens de plantjes aan enkele andere Nederlanders.

Door het plotse overlijden van de moeder moest de plantage en stekkerij in Bocholt op een paar minuten tijd opgeruimd worden. Toen de opgebelde ambulance arriveerde verdwenen de zoon en zijn vriend met een gedeelte van de stekken uit Bocholt. Daarna zouden ze de plantage in Dilsen-Stokkem opgeruimd hebben.

Omdat er geen onderzoek naar het huurcontract en de plantage in Dilsen-Stokkem werd gedaan, werden de zes mannen hiervan vrijgesproken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio