Doel: meer dan 1.223 mensen op een rij

Chiro wil wereldrecord ‘langste toost’ breken

Chiro wil wereldrecord ‘langste toost’ breken

Chiro Hermelinde (meisjes) is er 60, Chiro Juventa (jongens) 65. Foto: tvl

Kemzeke / Stekene -

Chiro Kemzeke (Stekene) wil zaterdag het wereldrecord breken voor het brengen van de langste toost. De jeugdbeweging roept iedereen op om af te zakken naar de chirolokalen om een stukje geschiedenis te schrijven.

Chiro Kemzeke viert dit jaar dubbel feest. De meisjesafdeling Chiro Hermelinde blaast zestig kaarsjes uit en de jongensafdeling Chiro Juventa wordt vijfenzestig jaar. “Wanneer er weer vijf jaar extra op de teller staan, wordt dat steeds uitgebreid gevierd”, zegt leider Berend Van Guyse. “Die traditie zetten we graag verder. We hebben voor dit weekend een feestprogramma uitgewerkt. Zaterdag wagen we ons zelfs aan een recordpoging om de langste toost uit te brengen.”

Fakkeltocht

Om het wereldrecord te breken, moeten 1.223 mensen in één rij een toost uitbrengen. “De rij zal vertrekken aan de Chirolokalen en gaat tot de nieuwe muziekwijk”, legt leidster Tine Meersschaert uit. “Het is ambitieus, maar we gaan er alles aan doen. We hebben de afgelopen weken flyers verdeeld en de reacties zijn erg positief.”

De Chiroleiding roept iedereen op om af te zakken naar de ­Stekense deelgemeente. “Voor ieder is er wat wils. Wie graag een biertje lust, krijgt een Troubadour. Voor de anderen zal er frisdrank zijn.”

Naast de wereldrecordpoging op zaterdag (16u) wordt vanavond een fakkeltocht georganiseerd. Zondag wordt het feestweekend afgesloten met een brunch.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio