Nieuwe mokerslag voor veldrijdster Jolien Verschueren: na hersenoperatie bleek gezwel niet goedaardig

Nieuwe mokerslag voor veldrijdster Jolien Verschueren: na hersenoperatie bleek gezwel niet goedaardig

Foto: BELGA

Slecht nieuws voor Jolien Verschueren. Vorige dinsdag onderging de 27-jarige veldrijdster een hersenoperatie en die verliep voorspoedig, maar verder onderzoek heeft uitgewezen dat het verwijderde gezwel niet goedaardig is. “Een aanvullende behandeling is noodzakelijk. Jolien zal dit jaar niet meer in competitie uitkomen”, dat laat haar ploeg Pauwels Sauzen-Vastgoedservice weten.

Jolien Verschueren werd vorige dinsdag geopereerd aan een gezwel in de hersenen dat drie jaar geleden per toeval werd ontdekt tijdens een scan na een val op training. Meer dan ‘opvolging’ bleek toen niet nodig. Een recente check-up maakte echter duidelijk dat het gezwel toch gegroeid was, waarna onmiddellijk werd beslist om het weg te snijden. Na verder onderzoek blijkt de verwijderde tumor helaas niet goedaardig te zijn.

“En dat vereist uiteraard een aanvullende behandeling”, vertelt Jens Demanet, teamdokter van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice. “Daar wordt zo snel mogelijk mee gestart. Dat zorgt er wel voor dat het herstel een stuk langer zal duren dan oorspronkelijk gedacht. Dit jaar zal Jolien in elk geval niet meer in competitie uitkomen.”

“Ik blijf zonder meer strijdvaardig”

Een mokerslag voor de dubbele winnares van de Koppenbergcross, maar ze gaf al aan dat ze hard wil en zal knokken om ook die tegenslag te boven te komen. “Ik blijf zonder meer strijdvaardig. Met de steun van familie, supporters, dokters en mijn team, ga ik er vol tegenaan. Ook mijn geloof helpt me daarbij! Ik besef dat mijn fietscarrière op dit moment on hold staat, maar mijn gezondheid primeert.”

Verschueren is ondertussen uit het ziekenhuis ontslagen en verblijft thuis in haar vertrouwde omgeving. Het teammanagement van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice geeft Jolien álle tijd die ze nodig heeft. “Onze grootste wens is dat Jolien herstelt. Vanuit het team zullen we haar helpen en steunen waar het kan. We wensen haar en haar familie heel veel sterkte in deze moeilijke periode.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.