Jongelui gaan op zoek naar beste virtuele voetballer (en hun uitdager is niet min)

Jongelui gaan op zoek naar beste virtuele voetballer (en hun uitdager is niet min)

Niels, Axel, Dylan, Ziggy, Cedric (met controlers) van ‘Jo-Krew’. Foto: aft

Zedelgem / Torhout -

Vijf vrienden organiseren op zaterdag 5 mei de eerste editie van de FIFA Cup in Club de B. “Ook supporters zijn welkom om voor voetbalsfeer te zorgen.”

Veldegemnaar Niels Decoene (26), Torhoutenaars Axel Verhoye (28) en Dylan Slabbinck (27), en Lichterveldenaars Cedric Deneweth (27) en Ziggy Slabbinck (29) vormen samen Jo-Krew, een nieuwe vereniging die E-sports en gaming events organiseert in de Torhoutse regio.

Competitief

“We zijn allen fervente gamers”, steekt Cedric Deneweth van wal. “Toen we jonger waren, speelden we samen competitief games, maar die tijd is wat voorbij. Ziggy en ik gaan ook geregeld naar LAN-partys, grote bijeenkomsten van computerliefhebbers, en twee jaar terug rijpte het idee om zelf een dergelijk event te organiseren. Daarom richtten we vzw Jo-Krew op. Ons vroegere internetforum heette ook zo.”

Op zaterdag 5 mei organiseert Jo-Krew in Club de B in Torhout zijn eerste event: de FIFA Cup, een toernooi waarbij gamers zich met elkaar kunnen meten in het populaire voetbalspel FIFA 18. “In totaal 48 gamers zullen er strijden voor de felbegeerde titel van FIFA Baas”, vervolgt Cedric. “Voor de drie beste spelers hebben we een prijzenpot van 350 euro voorzien.”

E-sporter

Ook professioneel E-sporter Jonas Boudeweel van voetbalclub KM Torhout zal op de eerste FIFA Cup van vzw Jo-Krew aanwezig zijn. De 21-jarige Diksmuidenaar is een van de beste FIFA-spelers van het moment in België.

“Gamers die denken hem te kunnen kloppen, kunnen hem uitdagen op ons toernooi”, pikt Ziggy Slabbinck in. “Na loting zullen vier gamers effectief een wedstrijd mogen spelen tegen hem. Uiteraard mag elke deelnemer supporters meebrengen. Zij zijn meer dan welkom om voor een echte voetbalsfeer te zorgen. Er kan aan de bar een pintje gedronken worden en we voorzien ook allerlei randanimatie, zoals beerpong, een voetbaltafel en VR-bril.”

In het najaar wil Jo-Krew al een tweede editie organiseren van het toernooi en in 2019 volgt een eerste LAN-party: LANception.

www.fifacup.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio