Oeps, het stuur is weg: auto-inbrekers teisteren gemeente en politie staat voor raadsel

Oeps, het stuur is weg: auto-inbrekers teisteren gemeente en politie staat voor raadsel

Uit deze auto werd het stuur losgewrikt. Foto: IF

Nazareth / De Pinte -

In Nazareth en De Pinte werd de voorbije week ingebroken in een tiental auto’s. De daders stalen onder meer een flesje parfum uit een wagen, maar soms gingen ze heel driest tewerk. Zo werden uit een voertuig het stuur en de airbag gestolen. De politie van de zone Schelde-Leie staat voor een raadsel.

Nazareth en in mindere mate De Pinte worden de jongste tijd geteisterd door auto-inbraken. Uit meerdere auto’s stalen dieven allerlei materiaal, van parfums, kledij en schoenen tot sturen, gps-toestellen, laptops, middenconsoles en airbags.

“Er valt geen lijn te trekken in de verschillende inbraken”, legt Katie Lefever, woordvoerder van de politiezone Schelde-Leie, uit. “De daders gingen op verschillende manieren tewerk, hadden geen voorkeur voor een bepaald automerk en ook de gestolen goederen variëren. Het lijkt logisch om al deze inbraken aan één inbreker of bende te linken, maar het is nog te vroeg om daarover uitspraken te doen.”

De Parkwijk was enkele keren het doelwit van de inbrekers. “Mijn partner vertrok woensdagochtend met de auto naar het werk en had niets in de gaten. Ik merkte de schade aan mijn eigen wagen pas op toen ik later de baby naar de crèche wou voeren”, zegt een van de slachtoffers, die liever anoniem wil blijven. “Toen ik met de baby naast de auto kwam, zag ik tot mijn verbazing dat de achterruit was kapotgeslagen. Schoenen die op de achterbank lagen, bleken gestolen. Vooraan bleek het stuur verdwenen.”

Het koppel heeft tijdens de bewuste nacht niets gehoord. “Blijkbaar zou er in dit specifieke type auto (BMW, red.) geen alarm zitten in de achterruit. De daders konden de ruit dus ongemerkt kapotslaan en in de auto het stuur loswrikken. Ze bleven weg van de auto van mijn partner waar een kinderslot in zit en ook onze woning bleef gevrijwaard. Het lijkt wel of de daders op bestelling handelden en mijn auto hebben uitgepikt. Het waren zeker professionals. Mijn buurman heeft tevergeefs zijn camerabeelden bekeken.”

Een auto-inbraak is één zaak, als het stuurwiel wordt gestolen, is dat nog een andere zaak. “Ik kon nergens meer heen”, aldus het slachtoffer. “Gelukkig leverde de politie zeer goed en snel werk, zodat ik al tegen de middag kon gaan werken met een vervangwagen. Intussen werd de spot aan onze oprit al vervangen, maar gerust ben je toch niet meer na zo’n diefstal.”

De politiezone geeft alvast enkele tips om mogelijke inbraken in de toekomst te voorkomen. “Laat geen waardevolle spullen achter in de wagen, zeker niet als die geparkeerd staat op de oprit. Neem alles naar binnen, zodat je de inbrekers ontmoedigt om in te breken.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees