Voetbal1ste provinciale - Nourredine Elayadioppuurs

“Nog nooit zo’n pechseizoen gekend”

Mechelen / Walem / Heffen / Hombeek / Leest / Muizen -

Oppuurs is zondag te gast bij GR Katelijne. De kans dat Nourredine Elayadi van de partij zal zijn tegen zijn ex-club, is bijzonder klein. Tenzij trainer Kurt Heremans de 30-jarige Mechelaar, die volgend seizoen naar VV Duffel trekt, als afscheid een selectie cadeau doet.

“Nooit eerder kende ik zo’n pechseizoen als dit jaar”, aldus de Belgische Marokkaan. “De miserie begon al in de openingsmatch toen ik in de slotfase uitviel met een scheurtje in de kuit. Mijn heenronde ging daardoor de mist in.”

Eenmaal hersteld keek Elayadi in een reservenwedstrijd tegen een rode kaart aan. “Ik kreeg twee weken schorsing, maar die straf moest ik uitzitten als de reserven speelden en die zagen de hele maand januari hun wedstrijden uitgesteld worden. Ik bleef wel zo veel mogelijk trainen, maar ik mocht dus niet voetballen. Mijn contact met de spelers van de A-ploeg verwaterde en ik verdween uit beeld.”

Anderhalve maand geleden ging Elayadi in op een voorstel van VV Duffel. Ook dat speelde niet in zijn kaart. “Ik begrijp het allemaal wel. Ik moest ook al eens aan een training verzaken door mijn werk.”

Toch kan je de sympathieke Mechelaar zondag aan de Nieuwendijk tegen het lijf lopen. “Is het niet als speler, dan als supporter. Het is niet ver van de deur en ik wil zeker nog eens langsgaan bij de club waar ik drie mooie jaren kende.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio