Food

Kiezen tussen wafels of hamburgers? Niet nodig, hier is de 'wafelburger'

Een zelfgemaakte hamburger met chesterkaas tussen een luchtige hartige wafel: chef Sofie Dumont combineert het beste van twee werelden en serveert haar huisgenoten comfort food van de bovenste plank.

Ken jij het heerlijke receptenplatform van Sofie Dumont al? Surf naar www.sofiedumont.be voor meer lekkers!

Ingrediënten (voor 5 personen)

Wafels :

- 130 g speltbloem

- snuif zout

- 1 tl bakpoeder

- 320 ml melk

- 2 dooiers

- 120 ml koolzaadolie

- 2 eiwitten

- 1kl rietsuiker

Vulling :

- 700 gr Rundsburgertjes (rund/varken ) grof gemalen

- 200 gr.gemalen chesterkaas

- ¼ fijn gesneden icebergsla 

- Witte ui in ringen gesneden

- potje zoet zure  augurken in reepjes gesneden

zachte zongedroogde tomaatjes, grof versneden

zelfgemaakte mayo in een knijpfles

Bereidingswijze


Wafels 

- Meng de droge ingrediënten onder elkaar.

- Klop 2 dooiers los in melk en olie. Voeg de helft toe aan bloem en roer stevig tot klonters eruit zijn. Klop er de andere helft onder.

- Zeef eventueel door als er klonters zijn.

- Klop de eiwitten op met de suiker.

- Meng onder het beslag.

- Bak ze 4 min. goudbruin, leg op rooster.

- Bak de hamburgertjes in een klontje boter mooi bruin aan beiden kanten en zet het vuur af.
- Leg op elke burger een hoopje kaas op, laat 3 min. smelten in een voorverwarmde oven van 200°.

Afwerking :


- Snij de wafels in de helft
- Leg de icebergsla op een halve wafel.
- Leg de hamburgers met kaas erop , doe er de uienring, augurken en tomaat op.
- Werk af met verse mayonaise en leg er de andere wafel op.
- Steek er een toffe prikker door

Tip

Laat je zeker gaan bij de garnituren tussen deze wafel, zalig eindeloos

Meer inspiratie van Sofie Dumont vind je op Facebook, Youtube en Instagram

Corrigeer