Parket in beroep tegen internering voor man die vriendin onthoofdde

Parket in beroep tegen internering voor man die vriendin onthoofdde
Gent / Gavere -

In de zaak van de 43-jarige man uit Vurste bij Gavere die in 2014 zijn vriendin vermoordde omdat hij dacht dat ze een vampier was, is er beroep aangetekend tegen de internering opgelegd door de correctionele rechtbank. Dat bevestigt de Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

De feiten dateren van januari 2014 toen Kris V.M. zijn vriendin Stephanie Reybroeck (31) onthoofde. In zijn eerste verklaringen aan zijn vader vertelde hij dat hij dacht dat hij een vampier had gedood. Anderhalf jaar eerder was de man al eens tien dagen opgenomen in het Maria Middelaresziekenhuis met klachten van paranoïa. Volgens het college van gerechtsdeskundigen was de man toerekeningsvatbaar, maar hij wou zelf geïnterneerd worden.

Dat het ging om moord vond de Gentse correctionele rechtbank niet bewezen, wel dat het ging om doodslag. De rechtbank oordeelde ook dat de verslagen van deskundigen aangesteld door de onderzoeksrechter zwaar onvoldoende waren en sprak de internering uit. Volgens de rechters verkeerde de man in een psychose en lijdt hij tot op heden nog steeds aan een geestesstoornis. Het parket tekent nu echter beroep aan, waardoor de zaak vermoedelijk na het gerechtelijke verlof voor het Gentse hof van beroep komt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees