Volleybal1ste divisie (m) - Michiel SpelemanVamos Stekene - Sint-Gillis-Waas

“Dit is voor ons de match van het jaar”

“Dit is voor ons  de match van het jaar”

Michiel Speleman. Foto: EWT

Stekene -

“Het is erop of eronder”, zegt Michiel Speleman aan de vooravond van de topper tussen Vamos en leider Oudenaarde.

“Voor ons is dit inderdaad de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Deze match beslist inderdaad over de titel. Als we geen drie punten pakken, dan is het wellicht afgelopen. Winnen in drie of vier sets is bijgevolg een must. Dat zoiets extra druk geeft? Inderdaad, daar zijn we ons van bewust. Anderzijds hebben we in het verleden al bewezen dat we met die omstandigheden om kunnen gaan. Tegen goede ploegen komen we meestal ook goed uit de verf. Ons vertrouwen is alleszins groot.”

“We hebben de statistieken alleszins mee. We hebben weliswaar al eens een keertje aan het kortste eind getrokken, toen nog tegen Ename, maar alles bij elkaar is het een ploeg die ons ligt. In de meeste onderlinge confrontaties kwamen wij als winnaar uit de strijd. Ook in de heenronde.”

“Toen waren de zenuwen erg gespannen”, zo herinnert Speleman zich nog. “Toen werden we in de eerste set trouwens helemaal overspeeld, maar nadien hebben we dat rechtgezet en hebben we drie sets op rij gewonnen. Aan zo'n zaken trekken we ons op. Bovendien spelen we thuis. In onze eigen sportstek kunnen we trouwens altijd wat meer.”

“Zaterdag kunnen we alleszins, met onze volledige kern, vol voor de titel en de bijhorende promotie gaan. We hebben het zelf in handen. Voor mijzelf is het de laatste kans om mijn carrière met de titel te besluiten.”

“Het is het inderdaad mijn laatste thuiswedstrijd. Ik hoop met een orgelpunt afscheid te kunnen nemen”, aldus Michiel Speleman.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio