Open kunstweekend vlak voor 1 mei

Kunstenares Simonne De Visscher en Raf herleven in hun tuin d'Ost

Kunstenares Simonne De Visscher en Raf herleven in hun tuin d'Ost

Simonne met Raf aan haar zijde, wereldwijd maar ook in hun eigen vertrouwde tuin d'Ost in de Jagerstraat Foto: Geert Herman

Destelbergen - Renaissance in Destelbergen? U kan het zelf beleven tijdens het weekend dat afsluit op 1 mei, bij kunstenares Simonne De Visscher en echtgenoot Raf. Het sympathieke kunstzinnige koppel uit de Jagerstraat had de voorbije maanden andere katten te geselen en ging door een diep gezondheidsdal, maar het ergste leed is nu gelukkig geleden. Tijd om te "herleven' klinkt het. En dat doen Simonne en haar echtgenoot, muze, duivel-doet-al en videoman Raf met een open weekend en een uitzonderlijke tentoonstelling die u kan koppelen aan een bezoek aan hun prachtige lentetuin d'Ost.

"Na een jaar dat ons leven overhoop haalde, vieren Raf en ikzelf graag samen met u ons "herleven", zegt de kunstenares. "Alles staat symbool voor levensvreugde en verbondenheid met de natuur: 50 jaar schilderen, 40 jaar tuinieren en 30 jaar de natuur in tijdens onze reizen op zoek naar de schildermuze." Als toemaatje wordt hun tuin het gedroomde decor voor een uitgelezen selectie bronzen beelden, in samenwerking met Niña Van den Bosch van Art Center in Sint-Martens-Latem, een plek waar Simonne zich ondertussen ook heel erg thuis voelt. Wie nog niet in het natuur- en schilderparadijs was in de Jagerstraat 5 in Destelbergen: zeker doen, want u keert er nadien vast en zeker terug.

Open dagen met tentoonstelling en kunst in de tuin bij Simonne De Visscher en Raf, op 28, 29, 30 april en 1 mei, telkens van 14 uur tot 19 uur. Dat u er welkom bent, dat merkt u wel eens u er bent. Simonne De Visscher is ondertussen ook een experte in de sociale media geworden, al hoorden we er haar vroeger wel eens over foeteren: Facebook, Instagram, You Tube en een eigen webstek: zeg niet dat u haar digitale pad nog niet kruiste.


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio