Jaloerse student slaat ‘rivaal’ een gebroken neus

Gent / Zottegem -

Een 24-jarige student die boos werd omdat hij zijn lief met een andere student zag praten op haar kot, mocht het vrijdag voor de strafrechter komen uitleggen. Hij sloeg de student een gebroken neus, en weigerde de medische kosten te vergoeden. Hij riskeert een werkstraf.

De twintiger uit Zottegem, die in Gent studeerde, kreeg het tijdens een feestnacht aan de stok met zijn vriendin. Ze had hem zien kussen met een andere studente, waarna ze naar haar kot vertrok. Haar lief kwam enkele uren later ook naar het kot, met explosieve gevolgen.

“Toen ik er aankwam, verwachtte ik niet dat er een andere man bij mijn vriendin op bed zou zitten”, klonk het vrijdag ter verdediging. “Ik werd woedend, en heb die gast inderdaad twee keer op zijn gezicht geslagen.”

De rechter kon de agressieve houding van de 24-jarige Zottegemnaar maar matig appreciëren. “Uw vriendin had ook niet verwacht dat u zou vreemdgaan, hé meneer? Heeft zij u ook vuistslagen gegeven?” vroeg de rechter. “Neen”, bleek het antwoord.

Het slachtoffer was lelijk toegetakeld. Zijn gebroken neus moest geopereerd worden en hij was zeventien dagen werkongeschikt. “En dat allemaal wegens een domme ruzie over een meisje”, aldus het openbaar ministerie, dat een werkstraf vorderde voor de jongeman.

“Ik heb me uitvoerig geëxcuseerd en zal uiteraard de medische kosten betalen”, zei hij. Zijn advocaat vroeg de opschorting van straf, gezien zijn jonge leeftijd en blanco strafblad.

“Mijn cliënt is op zoek naar werk en beseft dat hij fout zat”, aldus zijn raadsman. Op 4 mei weet hij waar hij aan toe is.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio