Apple laat twaalf werknemers oppakken die informatie lekten, blijkt uit gelekte memo

Apple laat twaalf werknemers oppakken die informatie lekten, blijkt uit gelekte memo

Foto: REUTERS

Het voorbije jaar zijn twaalf Apple-werknemers opgepakt omdat ze informatie gelekt hebben. Dat blijkt uit een memo die ironisch genoeg gelekt is, meldt Bloomberg.

Het gaat om een memo vol krachtige taal, waarin te lezen is dat in 2017 29 mensen betrapt zijn op het lekken van informatie. Twaalf van hen werden opgepakt. Onder die 29 mensen bevinden zich werknemers, aannemers en partners.

“Wie informatie lekt, verliest niet alleen zijn job bij Apple”, staat in de memo. “In bepaalde gevallen riskeren ze een gevangenisstraf en hoge boetes voor inbreuken tegen het netwerk en de diefstal van handelsgeheimen, allebei federale misdaden.”

In de memo waarschuwt Apple ervoor dat personeel veel vragen zullen krijgen van journalisten om vrienden te worden. “Het lijkt verleidelijk als zo iemand je benadert, maar onthou dat je wordt bespeeld. Zij zullen door een lek meer verkeer hebben op hun website, maar werknemers kunnen hun job dus verliezen. Bovendien is het na een ontslag om die reden niet evident om nieuw werk te vinden.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees