Kinderen ontdekken wildernis in Vrijbroekpark

Mechelen -

In het Vrijbroekpark ontdekten tijdens het weekend enkele tientallen jongeren en hun ouders een nog onbekend stukje Vrijbroekpark, ter gelegenheid van de ‘Week van de Provinciedomeinen’.

“We hebben het spoor van de houtsnip gevolgd en dat was héél leuk. We hebben over boomstammen en een tiental avontuurlijke bruggen ons een weg door de wildernis gebaand. Er kwam wel veel speurwerk bij te pas”, zeggen Kira en haar zusje Lena aan de aankomstplek aan de Barak van Bartel, achter de Verkeerstuin gelegen.

“Een nieuwe activiteit die veel bijval kent”, zegt Barbara Pardon, verantwoordelijke Groendomeinen Regio Mechelen, die de deelnemers na afloop trakteerde op een kom seizoenssoep.

De 16 hectaren bos en moeras rondom de hotelruïne zijn voorlopig nog niet toegankelijk voor het publiek, maar lenen zich perfect tot een avontuurlijke wandeling. Omdat het terrein heel drassig kan zijn, bouwden de medewerkers van het Vrijbroekpark een aantal primitieve bruggen. Nog in de loop van dit jaar zal de provincie er een wandelpad aanleggen.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio