Chiro verhuist naar containerlokalen, maar is daar bijzonder opgetogen over

© ddl

De Chiro van Sterrebeek is zondag verhuisd naar de tijdelijke lokalen aan het Zeenpark. Daar zal de jeugdbeweging de komende jaren vertoeven in afwachting van een nieuwbouw. De oude lokalen waren tot op de naad versleten.

Dieter De Beus

De Chiro van Sterrebeek kijkt al enkele jaren uit naar een verhuizing. De lokalen aan de Kerkdries zijn helemaal afgeleefd en voldoen al enige tijd niet meer aan de norm. Aangezien de parochie en het dekenaat, de eigenaars van het gebouw, niet over de financiële middelen beschikken om grondige opknapwerken te laten uitvoeren, moest de jeugdbeweging op zoek naar een andere oplossing. Het gemeentebestuur van Zaventem kwam de jeugdbeweging tegemoet en voorziet in nieuwe lokalen aan het nieuwe Zeenpark, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd.

De realisatie van de nieuwbouw laat wel nog enkele jaren op zich wachten, maar in tussentijd kan de jeugdbeweging wel terecht in moderne modulaire units aan de Zeenstraat. De voorbije weken verhuisde de leidingsploeg al het materiaal en werden de tijdelijke lokalen gebruiksklaar gemaakt voor een eerste speelzondag op 15 april.

Niet veilig meer

“We zijn de gemeente zeer dankbaar voor de inspanningen”, zegt Wouter Oers, leider bij Chiro Mik Mak. “Deze verhuizing was absoluut noodzakelijk, want de oude gebouwen waren simpelweg niet veilig meer en niemand was bereid om de opknapkosten te dragen. Wij zijn alleszins bijzonder tevreden met deze oplossing. We zitten vlak naast een speelpark en -bos, dat is geweldig voor onze leden. De lokalen zijn ook prima als tijdelijk alternatief en de ligging naast het JK Tonzent is ideaal om de relatie met het jeugdhuis te versterken.”

Vier jaar

Toch kijkt de chiro nu vooral uit naar de komst van de nieuwe lokalen. “Ons bouwcomité, dat bestaat uit (oud)leiding en gemotiveerde ouders, volgt het dossier op de voet. We zullen eerstdaags een architect aanstellen en de plannen uitwerken. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we over 3 tot 4 jaar onze intrek nemen in de nieuwe lokalen.” De deuren van de oude locatie worden alleszins definitief toegetrokken. “We hebben daar nu nog wat kampmateriaal gestockeerd, maar het is de bedoeling dat we nog een container ter beschikking krijgen van de gemeente aan de Zeenstraat om de laatste beetjes uit het oude gebouw te verhuizen.”

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio